18 Ekim 2016 13:29

HAKİM, çatışmaların yaşandığı bölgelere gidiyor 

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), hayvan hakları ihlâllerini gözlemlemek için yarın çatışmaların yaşandığı bölgelere gidecek.

Paylaş

Alicem Aydın 
İstanbul

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), hayvan hakları ihlâllerini gözlemlemek için yarın çatışmaların yaşandığı bölgelere gidecek. Hayvan Hakları İzleme Komitesi Koordinatörü Burak Özgüner, “İnsan-hayvan ayırt etmeden savaşın yıkıcı etkilerine birebir tanık olmak için çalışma ziyaretini tekrarlıyoruz” dedi.

HAKİM, aylar süren çatışmalar nedeniyle tahrip edilen ve hak ihlâllerinin yaşandığı bölgelere gidicek. Diyarbakır'dan başlayacak olan ziyaretler bir hafta sürecek. Yerel yönetimler, bölgedeki insan hakları, hayvan hakları ve ekoloji aktivistleri ve STK'lerle görüşülecek. 

‘YAŞANAN BU SAVAŞTA İNSAN-HAYVAN AYRIMI YAPMADIK’

Hayvan Hakları İzleme Komitesi Koordinatörü Burak Özgüner, “Çalışma ziyareti ile ilgili olarak, “Aylar süren çatışmaları biz 'savaş' olarak adlandırıyoruz. İnsanları yerinden yurdundan eden, gündelik yaşamı sekteye uğratan bu savaş koşulları, insanlarla birlikte hiçbir şeyden haberi bile olmayan hayvanları da etkiledi. Binlerce hayvan da katledildi. İnsanlar nasıl etkilendiyse hayvanlar da aynı şekilde etkilendi. Biz yaşanan bu savaşta insan-hayvan ayrımı yapmadık, yapmayacağız da. Yaşanan acılar, dramlar, ölümler arasında hiçbir zaman bir öncelik sıralaması yapılamayacağını her ortamda dile getiriyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz; bu savaş ortamında başta yaşam hakkı ihlâl edilmiştir. Yaşam hakkından bahsederken de özne ayrımı yapılmaz” diye konuştu.
 

ÖNCEKİ HABER

Hopalı gençler serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Munzur üniversitesi’nde formasyon eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...