18 Ekim 2016 09:06

3 işçinin öldüğü inşaatın sahibine 6 yıl 8 ay hapis

Kartal'da 16 katlı bir inşaatın en üst katında çalışırken iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin öldüğü firmanın sahibine 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Kartal'da Metsan Nexus’a ait 16 katlı inşaatın en üst katında çalışırken iskelenin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçinin ölümüne ilişkin inşaat firması sahipleri ve şantiye şefi hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması görüldü.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 9. celsesi görülen duruşmaya tutuksuz 3 sanık da katılmazken tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan, ölen işçilerin aileleri sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

FİRMA YÖNETİCİSİ VE ŞANTİYE ŞEFİ BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, yargılamanın bittiğini belirterek davada kararını açıkladı. Sanıklardan Metsan firmasının ortağı ve sorumlu yöneticisi Mehmet Celalettin Satoğlu ve MG İnşaat Firması şantiye şefi Betül Batmaz'ın kusurlarının bulunmadığını belirten mahkeme 2 sanığın "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan beraatlerine karar verdi.

FİRMA SAHİBİNE 'SOSYAL İLİŞKİ' İNDİRİMİ YAPILDI

Mahkeme heyeti, MG İnşaat Firması sahibi sanık Mehmet Gültekin'in asli kusurlu olduğunu belirterek "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan önce 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Gültekin'in 'sosyal ilişkileri' ve 'yargılama sürecindeki davranışları'nı gerekçe gösteren mahkeme, cezada indirime giderek sanığı 6 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

"ASLİ KUSURLU" BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz celselerde dava dosyasına sunulan bilirkişi raporunda da, MG İnşaat Firması sahibi sanık Mehmet Gültekin'in iş yeri olan şantiyede işçilere sağlam ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamadığı için asli kusurlu olduğu ifade edilmiş, ölen 3 işçinin ise emniyet kemeri takmayıp kendi can güvenliklerine özen göstermedikleri için tali kusurlu olduğu belirtilmişti. Yine aynı rapora göre sanıklar şantiye şefi Betül Batmaz ve Metsan firmasının ortağı aynı zamanda sorumlu yöneticisi Mehmet Celalettin Satoğlu'nun iş güvenliği bakımından sorumlu olmadıkları gerekçesiyle kusursuz olduğu kaydedilmişti.

FİRMA SAHİBİNİ ELEŞTİREN MAHKEME HEYETİ DEĞİŞTİ

Davanın ilk celsesinde söz alan, babasını ve kardeşini kaybeden Tolgahan Doğan, "İskelenin sağlam olup olmadığına bakmıyorlar mı" diye sormuş, bunun üzerine mahkeme başkanı, inşaat firması sahiplerini eleştirerek, "İnşaat senden önemli. Bir tane inşaat var ama işçi çok!" demişti. Davanın ilerleyen aşamalarında, mahkeme heyetinin değişmiş olduğu görüldü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Havadan müdahalede hava kuvvetlerimiz yer almıştır

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Sen önce Antep'i IŞİD'den temizle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...