18 Ekim 2016 07:26

İzmir'de Türk Metal Şube yönetimleri görevden alındı

Türk Metal Sendikasının İzmir 1 ve 2 No’lu şube yönetimleri, genel merkez tarafından görevden alındı.

Paylaş

Türk Metal İzmir 1 ve 2 No’lu şube yönetimlerinin genel merkez tarafından görevden alındığı, yeni bir yapılanmaya gidileceği belirtildi. Türk Metal Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ın İzmir’e gelerek toplantı yaptığı ve değişiklik kararının toplantıda alındığı öğrenildi. 
İzmir’de 40 dolayında işyerinde 10 binin üzerinde üyesi bulunan Türk Metal’in 1 No’lu Şube Başkanlığını Halil İbrahim Tosun, 2 No’lu Şube Başkanlığını Hayrettin Çakmak yapıyordu. 
Kendisi de Türk Metal Şube Başkanlığı ve genel merkez yöneticiliği yapmış olan Türk-İş Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, değişikliklerin henüz tamamlanmadığını belirterek, “Genel merkez yönetiminin almış olduğu bir karar var. Üyeye daha yakın olmaları daha aktif olmaları, üyenin sorunlarına çözüm üretmeleri anlamında beklentilere cevap veremedi sanırım şu anki yönetim” dedi. 
Türk Metal’in yoğun olduğu yerlerin, Gaziemir, Kemalpaşa, Çiğli ve Aliağa bölgesi olduğunu belirten Yıldırım, “Muhtemelen yine iki şube üzerinden gidecektir. Tek şubeye düşeceğini düşünmüyorum” dedi.  

FABRİKALARDA PEK ÇOK SORUN VAR 

Türk Metal 2 No’lu Şubenin örgütlü olduğu işyerlerinden Sider Demir Çelik’te yılan hikayesine dönen ücret alamama sorunu, Ede işçilerinin 2 yıllık birikmiş ücretlerinin ödenmemesi ve pek çoğunun 5’er, 10’ar yıllık kıdem ihbar alacakları ile en az 8-10 aylık ücretlerinin ödenmeden kapı önüne konulması gibi sorunlar bulunuyor. 
Habaş’ta bitmeyen iş cinayetleri ve sakatlanmalar, diğer fabrikalardan daha kötü ücret ve çalışma koşulları, Ege Çelik’te işten çıkarmalar gibi sorunlar yaşanıyor. 
Türk Metal 1 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu BMC’den de geçtiğimiz günlerde çok sayıda işçi işten atıldı.  
İşçiler bunların sadece şubelerin üzerine yıkılacak sorunlar olmadığını, genel bir yönetim sorunu olduğunu ve genel merkezin de içinde olduğu bir yönetim sorunu olduğunu vurguluyor. 
İşçilerde, şube yöneticilerinin görevden alınması ve tekrar atama yapılmasının, tutum değişikliği yaratmayacağı görüşü hakim. Bir işçi konuyla ilgili “Ne olacak o gitmiş bu gelmiş bize değişen bir şey olmaz” diyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Canımızı sıkmayalım ama…

SONRAKİ HABER

Arçelik'te sendika ve patron el ele işçiyi bölüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...