18 Ekim 2016 07:10

Okulumuzda turnike istemiyoruz!

Körfez Atatürk Anadolu Lisesi (KAAL) öğrencileri, okuldaki 'sıkı yönetim' uygulamalarını Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Körfez Atatürk Anadolu Lisesi (KAAL) öğrencileri
Kocaeli

Geçen seneden bu yana Körfez Atatürk Anadolu Lisesi (KAAL) sıkı bir yönetim anlayışıyla idare ediliyor. Geçtiğimiz dönemde biz öğrencilerin söylemiyle “32 canavar”, idarenin deyimiyle ise “32 güvenlik kamerası” okulumuza takıldı. Bizler bu durumu her kameraya gülümseyerek, el sallayarak protesto etmiştik. Daha sonra öğle arası çıkışlarımız yasaklandı, okulun kantinine muhtaç edildik. Buna karşı tepki gösterdik, bu tepkilerimiz bitmedi hâlâ da devam ediyor. Çıkış yasağı yetmemiş gibi, oradan buradan kaçmayalım diye okulun çevresine tel örgü de yaptırdılar.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından merakla bekliyorduk ilk günü. Okulumuzda da klasik 15 Temmuz anma, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile her sınıfta slayt gösterileri yapıldı. Hükümet ve halkın el ele verip kazandığı “zafer” (başımızdakiler bu duruma lütuf diyor) anlatıldı.
Şimdi de bir turnike olayı çıkarttılar. Giriş çıkışlarda kart basacakmışız. Üstüne her öğrenci 100 lira ücret ödeyecekmiş. İşyerlerinde, cezaevlerinde duyduk biz bu uygulamayı, oradan biliyoruz ama burası lise! KAAL okul olmaktan çıktı, adeta kapalı bir cezaevine çevirdiler. Biz KAAL öğrencileri olarak “Okulda turnike istemiyoruz, para ödemeyi de” adı altında imza kampanyası başlatacağız, gücümüzün yettiği yere kadar da direneceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Musul Operasyonunda 2. gün (Dakika dakika gelişmeler)

SONRAKİ HABER

Canımızı sıkmayalım ama…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa