18 Ekim 2016 06:43

Peşmerge Musul Operasyonunun 1. gününde 9 köyü IŞİD'den aldı

Musul operasyonunun ilk gününde peşmerge güçlerinin Hazır bölgesinde 9 köyü IŞİD'den aldığı açıklandı. 

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, Musul operasyonunun ilk gününde peşmerge güçlerinin Hazır bölgesinde 9 köyü IŞİD'den aldığını açıkladı. 

İlk 24 saatin sonuçlarını değerlendiren komutanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “17 Ekim günü saat 20.00 sularında Musul’un doğusundaki Xazır bölgesinde bulunan peşmerge güçleri birçok önemli hedefi ele geçirmiştir. 24 saatten kısa bir süre içerisinde 9 köy kurtarılmış ve 200 kilometrekarelik bir alan ile Hewlêr-Musul karayolunda kontrol sağlanmıştır.” 

Operasyonda, Başehre, Tercele, Herabe Sultan, Kerbelî, Bazgirdan, Şakolî, Şêx Emir, Küçük ve Büyük Bedene köyleri ile Hasan Şam köyünün batısındaki seramik fabrikasının IŞİD'den alındığı kaydedildi. 

Komutanlık, operasyona ilişkin de şunları vurguladı: “Musul’un doğusu ve güneyindeki operasyon Irak güçlerinin koordinesinde gerçekleştirildi. Uluslararası koalisyon güçleri de destek vererek DAİŞ çetelerine ait 17 mevzi hedef alındı. Operasyonda çetelere ait 4 bomba yüklü araç imha edildi. Ayrıca mayın temizleme birimleri de bölgedeki çalışmalarını sürdürüyorlar.” (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

İsveç Akademisi, Nobel için Bob Dylan’a ulaşmaktan vazgeçti

SONRAKİ HABER

Musul Operasyonunda 2. gün (Dakika dakika gelişmeler)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...