17 Ekim 2016 20:29

Bir ‘iş güvenliği’ önlemi: İnşallah bir şey olmaz!

Güvenlik önlemi olmadan çalışan işçileri çalışırken izleyen patron: İnşallah bir şey olmaz. Orada emniyet kemeri var. Takmıyorlar.

Paylaş

Kızılay’ın göbeğinde 2 işçi, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çalıştırıldı. İşçileri uzaktan izleyen patron ise “İnşallah bir şey olmaz” diye kendisini savundu.

Bakanlıkların 200 metre ilerisinde, Yüksel Caddesi’ndeki bir binanın yağmur suyu borularını değiştiren 2 işçi, hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalıştırıldı. Binaya iskele dayayan işçilerin kurduğu iskele düzgün bir şekilde durmazken, işçiler emniyet kemeri takmadı, kurulan iskelenin altına güvenlik filesi gerilmedi, iskeleyi destekleyen bir sistem de kurulmadı. Üstelik işçiler eski yağmur suyu borularını değiştirirken jet taşı ile çalışıyor. Söz konusu taşla çalışırken işçilerin titreşimden kaynaklı olarak dengelerini kaybetme riski yüksek.
İş güvenliğini almadan çalışmak zorunda kalan işçiler, bu konudan haberleri dahi olmadığını dile getirdi. İşçiler “Biz bilmiyoruz ki. Patron buranın işini almış. Çalışıyoruz işte. İnşallah bir şey olmaz” dedi. İşçileri çalışırken izleyen patron ise “Çalışıyorlar işte. İnşallah bir şey olmaz. Orada emniyet kemeri var. Takmıyorlar” diye kendisini savundu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre işveren işçileri iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitmek, gerekli önlemleri aldırmak, işe başlamadan önce risk değerlendirmesi yaptırmak, işyeri hekimi ve uzmanı çalıştırmak zorunda. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Müfettişler Dersim Belediyesinde fiili kayyım uyguluyor’

SONRAKİ HABER

Not tehdidiyle 15 Temmuz mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...