18 Ekim 2016 00:40

Savaş karşıtları uyardı: Yine büyük katliamlar olur

Evrensel'e konuşan İngiltere Savaş Karşıtı Koalisyonu kurucusu Lindsey German: Dış güçlerin müdahalesi her zaman sorunu daha da büyütüyor.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Başta Irak ve Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi karadan ve koalisyon güçlerinin de havadan Musul’a yapılan operasyona ilişkin Evrensel'e konuşan İngiltere Savaş Karşıtı Koalisyonu kurucusu Lindsey German, yine büyük katliamların olacağı uyarısını yaparak, tüm dış güçlerin elini bölgeden çekmesini istedi.

German, “Ben başından itibaren ABD ve İngiltere’nin bölgedeki bombalamalarına ve saldırılarına karşı çıktım. Çünkü dış güçlerin müdahalesi her zaman sorunu daha da büyütüyor ve bölgeyi bir kaosa itiyor. Şimdi Musul’daki operasyonla birlikte çok sivil hayatını kaybedecek, mülteci krizi patlak verecek. Suriye, Irak ve Yemen’de, birnlerce insanın yerinden yurdundan edilmesi, katledilmesi dış güçlerin müdahalesi sonucu ortaya çıkıyor. Tüm dış güçler derhal bölgeden çekilmelidir” dedi.

DİRENİŞ OLURSA SAVAŞ UZUN SÜRER

Musul’da IŞİD’e yönelik yapılan operasyon İngiltere kamuoyunun da gündeminde. Özellikle, Birleşik Kralık’ın Avrupa Birliği’nde çıkma kararının uzun süredir gündemi işgal etmesine rağmen, Irak’taki operasyon birkaç gündür İngiliz basınında tartışılıyor. 
Musul operasyonu sırasında kentte bir direnişin olması durumunda, yüz binlerce kişinin yollara düşeceğini yazan The Guardian gazetesi, IŞİD’in kolay kolay pes etmeyeceğini ve buna karşılık da koalisyon güçlerinin 30 bin kara gücüyle Musul’u kesin almak istediğini yazdı. Gazete, IŞİD’in koalisyon güçlerine direnmesi ve savaşın uzun sürmesi sözkonusu olduğunda yüzbinlerce kişinin komşu ülkelere ve daha güvenlikle alanlara göç edeceğini ifade etti.
İngiltere hükümeti ise gazetemiz baskıya girdiği saatlerde henüz bir açıklama yapmamıştı. Konuya dışarından izliyor gibi görünse de Musul, İngiltere’nin de bölgedeki çıkarları açısından son derece önemli bir operasyon.

ÖNCEKİ HABER

'Musul’da ısrarın nedeni iç politikada aranmalı'

SONRAKİ HABER

5 Haziran davası: Son vasiyetim gibiydi o barış işareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...