17 Ekim 2016 18:55

İşçiler, Evrensel Basım Yayın standını ziyaret etti

Metal, mobilya ve tekstil işkollarında çalışan organize sanayi işçileri, Kayseri Kitap Fuarında Evrensel Basım Yayın standını ziyaret etti.

Paylaş

Veli ŞAHİN
Kayseri 

Kayseri’de 3.’sü düzenlenen kitap fuarı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde devam ediyor. Fuarda Evrensel Basım Yayın da ilk kez stant açtı. Metal, mobilya ve tekstil işkollarında çalışan organize sanayi işçileri Evrensel Basım Yayın standını ziyaret ederek kendi hayatlarına dokunan kitaplarla buluştu. 
Stant ziyaretinde sohbet ettiğimiz Boydak direnişi sonrası işten atılan Mahir Topuz, “Evrensel Basım Yayın ile direnişin ardından tanışma imkânı bulduk. İşçilerin hayatlarını anlatan birçok kitap bulunuyor. Evrensel Gazetesi, Hayatın Sesi TV gibi kanallar sesimiz, soluğumuz olmuştu. İşte tam böyle bir zamanda bu yayıncılıkla tanıştık.  Evrensel Basım Yayın, kitap anlamında da işçi sınıfının yalnız olmadığını gösteriyor. Bizi güçlendiriyor” dedi. 

‘İŞÇİLER, OKUYAMIYORUM BAHANESİNE SIĞINMAMALI’ 

Bazı işçilerin zaman zaman, “Kitap okumaya vaktimiz olmuyor” dediklerini söyleyen metal işçisi Arsen Bulut ise, “Bazı işçiler yorulduklarını söyleyerek, kitap okuyamıyoruz da diyor. Bunu ben şahsım adına bir işçi olarak kabul etmiyorum. İşçilerin kitap okuması lazım, okudukça bir araya gelmenin bir aracı haline de gelebiliyor” dedi. İşçi B’nin Hikâyeleri kitabının en çok sevdiği kitap olduğunu belirten Bulut, “Mesela bu kitap bize ışık tutuyor. Güzel konuşmak için değil sadece kendimizi görebilmek geliştirmek için de okumalıyız” dedi.

İŞÇİ PATRONA ‘BENİ SENDİKALAŞTIĞIM İÇİN Mİ İŞTEN ATTIN?​’ DİYE SORDU

Evrensel Basım Yayın çalışanları işçilere kitap hediye derken Basım Yayın Temsilcisi Barış Tosun işçiler ile birlikte, Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer’in hazırladığı Grev Bildirisi kitabından bölümler okudu.
Öykünün  okunduğu sırada bir işçi, standın karşısında kendisini işten atan patron ile karşılaştı. “Beni neden işten attın, sendikalaştığımız için mi?​” sorusunu yönelten işçiye patron, “Benim haberim yok” cevabını vererek uzaklaştı. Bunun üzerine Barış Tosun, “Evrensel Basım Yayın patronların karşıda olduğu işçilerin stantta durduğu bir yayınevi” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Antalya Film Festivali açılışını Altamira ile yaptı

SONRAKİ HABER

Özkan: Irak’taki mezhep vurgusu içeriyi de olumsuz etkiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...