17 Ekim 2016 18:10

ABD'li komutan: Musul operasyonu haftalarca sürebilir

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend: Musul'un geri alınması haftalarca, hatta daha uzun sürebilir.

Paylaş

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, Musul'un geri alınmasının haftalarca, hatta daha da uzun  sürebileceğini söyledi.

Kuveyt'eki Arifcan Kampında bir açıklama yapan Townsend, "Irak'ın ikinci büyük kenti olan Musul'un IŞİD'den geri alınması ve denetiminin yeniden ele geçirilmesi operasyonu muhtemelen haftalar sürecek, belki daha da uzun. Bu uzun ve çetin bir savaş olacağını gösteriyor ancak Iraklılar bunun için hazırlandı ve biz de koalisyon olarak onların yanında yer alacağız" diye konuştu.

Koalisyonun kenti almasının ne kadar süreceğini tahmin edemeyeceklerini belirten Townsend, "Ancak Beyci, Ramadi, Felluce ve yakın zamanda Kayyara ile Sarkat'ta olduğu gibi onların başarılı olacaklarını biliyoruz" dedi.

Townsend, koalisyonun güçlerinin, Iraklı güvenlik güçlerine, hava saldırıları, topçu atışları ve istihbarat paylaşma yoluyla destek verdiğini belirtti.

PENTAGON: TÜRK ASKERİNİN KATILIMI IRAK VE TÜRKİYE HÜKÜMETLERİ ARASINDA ÇÖZÜLMELİ

ABD Savunma Bakanlığı( Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Türk askerlerinin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağının Irak ve Türkiye hükümetleri arasında çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

ABD'nin Türkiye ile Irak Hükümeti arasındaki sorunları görüşmeler yoluyla çözmeleri konusunda destek verdiğine değinen Cook, "Türk askerlerinin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağını Irak ve Türk hükümetlerine bırakıyoruz" diye konuştu.

Peter Cook, ortak düşmanın IŞİD olduğunu anımsattı. Cook, dün gece Musul'da başlayan operasyonun hızla ilerlediğini, ön cephede Irak askerlerinin ve peşmergelerin savaştığını, ABD ve öteki koalisyon güçlerinin de operasyona destek verdiğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

DİHA Muhabiri İdris Sayılgan gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Antalya Film Festivali açılışını Altamira ile yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...