19 Mayıs 2012 10:48

Irkçılık ve gericiliğe karşı mücadele edilmeli

BDP il eş başkanları toplantısında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP hükümetinin sadece Türkiye’de yaşayan Kürtleri engellemeye çalışmadığını, ifade ederek, AKP’nin de temsil ettiği ırkçılık ve gericiliğe karşı ideolojik mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.BDP İl eş başkanları toplant

Irkçılık ve gericiliğe karşı mücadele edilmeli
Paylaş

BDP İl eş başkanları toplantısı BDP Genel Merkezinde yapıldı. Siyasal süreç değerlendirmesi, örgütsel sorunlar ve örgütsel planlama gündemi ile gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerine yönelik yapılan baskı ve tutuklamalara dikkat çekerek, baskılar ve tutuklamalara rağmen çalışmalarının fedakarca sürdürdüğünü söyledi.

Ortadoğu’da Kürtlere yönelik baskı ve sindirme operasyonlarının sürdüğünü anlatan Demirtaş, başlayan direnişin Kürt halkıyla birlikte diğer halkları özgürleştirmeye yönelik olması gerektiğini belirtti. AKP hükümetinin sadece Türkiye’de yaşayan Kürtleri engellemeye çalışmadığını, İran’da, Irak’ta, Suriye’de, Avrupa’da ABD’de bulunan Kürtleri de engellemeye çalıştığını belirten Demirtaş, “Bu sıradan bir Kürt düşmanlığının ötesinde kendileri açısından varlık yokluk nedenidir. Çünkü AKP açısından tekçi bir ulus devlet projesi varlık yokluk nedenidir. Bu tekçi anlayış yok olursa bunun yerine çok kültürlü çoğulcu bir toplum inşa edilirse bu odaklar iktidarda kalamazlar. Irkçı yaklaşımlar uğruna dünyanın her yerinde Kürtlerin kazanımlarını geriletmeye çalışıyorlar” dedi.

BELEDİYE SAYISI 2 KATINA ÇIKACAK

“Türkiye Cumhuriyeti bu köhnemiş resmi ideolojisinden vazgeçse zaten ortada Kürt sorunu kalmayacak” diyen Demirtaş, AKP’nin de bu zihniyeti 10 yıldır savunduğunu söyledi.  Demirtaş, AKP’nin gerici ve ırkçı anlayışları ile ideolojik mücadele yürütmek gerektiğini vurgulayarak, “Bizler bir halk hareketiyiz sadece parlamentoya sıkıştırılmış bir yapı yerine sokakta olan güçlü serhıldanları yaratmakla görevli olan bir hareketiz. Bu nedenle Anayasa çalışmaları sürerken, halkın taleplerinin güçlü bir şekilde ortaya çıkması gerekiyor. Bunların yanında tecrit politikasına karşı mücadele etmemiz ve sürece cevap olmamız gerekiyor” diye konuştu. Yaşanan siyasal süreçte çalışanların olağanüstü bir performans ile kendilerini sürece katması gerektiğini belirten Demirtaş, yerel seçimlerin mart ayında yapılması için ısrar edeceklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın BDP’li belediyeleri hedef gösterdiğini hatırlatan Demirtaş, bunun sıradan bir olay olmadığın söyleyerek, “AKP bizim belediyelerimizi hedef yaparken bizler belediye sayımızı 2 katına çıkaracak bir çalışma yürüteceğiz” dedi. Demirtaş, AKP’nin en güvendiği yerlerde belediyeleri alarak halka teslim edeceklerini söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu NATO’yu istemiyor!

SONRAKİ HABER

Urfa’da Cihan Kırmızıgül’e destek eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...