17 Ekim 2016 13:18

Almanya'da kimya fabrikasında patlama: En az 1 kişi öldü

Almanya’nın Ludwigshafen kentindeki kimya fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 1 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Kimya devi BASF'nin Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki tesislerinde yerel saatle 11:30'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada en az bir kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı ve 6 kişinin de kayıp olduğu belirtildi. 

DW'nin haberine göre, BASF sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, patlamanın firma arazisinde bulunan Landeshafen Nord adlı kuzeydeki liman bölgesinde bir boru hattında yapılan tadilat çalışmalarının ardından yaşandığı kaydedildi. Gemilerle gelen yanıcı sıvı kimyasalların bu hat üzerinden üretim kısmına aktarıldığı belirtildi.
Ludwigshafen ve Mannheim belediyeleri patlama sonrası halkı uyararak, evlerinden çıkmamaları, kapı ve pencerelerini kapalı tutmaları çağrısında bulundu. 
Ludwigshafen'daki BASF fabrikasında meydana gelen patlama sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi
Kent sakinlerinden havalandırma ve klima sistemlerini kapatmaları istendi.
Güvenlik gerekçesi ile fabrikadaki Steamcracker denilen kraking sistemleri ile diğer tesislerin kapatıldığı belirtildi. Rheinlad Pfalz eyaletindeki on kilometrekarelik alana kurulu tesis, dünyanın en büyük kimya alanlarından biri kabul ediliyor. Tesis içerisinde 3 ayrı liman işletiliyor. Tesiste yaklaşık 39 bin kişi çalışıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Göz boyamak işte budur: Yeşillendirmediler, yeşile boyadılar

SONRAKİ HABER

Barzani: Ankara katılmak istiyorsa, Bağdat'la anlaşmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa