17 Ekim 2016 11:23

Turizmde kayıp en az 5 milyar dolar

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizm sektöründeki ekonomik kaybı değerlendirdi.

Paylaş

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası turizm sektörünün bu yılki ekonomik kaybını değerlendirirken, “Minimum 5 milyar dolar gelir kaybı olacak” dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2016 turizm sezonu ve 2017 yılındaki beklentilerle ilgili açıklama yaptı. Türk turizminin son 35 yılın en kötü sezonunu geçirdiğini belirten Ayık, “Özellikle kıyı bölgeleri açısından baktığımızda sezonun yoğun dönemini hemen hemen tamamladık. Şehirler ve diğer alanlardaki turizm faaliyetleri için yoğun bir periyottur aslında ama şu an itibariyle bakıldığında 2016'nın genel seyri ve trendi devam ediyor. Yani beklediğimiz ve arzu ettiğimiz büyük talep patlamasını göremiyoruz. Başta İstanbul olmak üzere birçok bölgede hala sıkıntılarımız devam ediyor” dedi.

'SAYISAL KAYIP DA VAR'

Her şeye rağmen son dönemde birtakım gelişmelerin geleceğe daha umutla bakmalarını sağladığını vurgulayan Osman Ayık, "5 ila 10 milyar dolar arasında gelir kaybı ile karşı karşıya kalabiliriz demiştik. TÜİK rakamları açıklamadı, henüz çok erken ama yıl sonunda bu rakamlar açıklandığında bu seviyelerde bir kayıp ortaya çıkacak gibi görünüyor. Yani minimum 5 milyar dolar gelir kaybı olacak. Çünkü sayısal bir kayıp da var. Dolayısıyla yılın şu son 3 ayını da tamamladıktan sonra daha net rakamları vermek mümkün olacak” diye konuştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Amasra’da termiğe hayır!

SONRAKİ HABER

Elmalar 10 kuruşa bile alıcı bulamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...