17 Ekim 2016 11:17

Amasra’da termiğe hayır!

Bartın Platformu, Amasra’da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen ÇED olumlu kararının iptali için imza kampanyası başlattı.

Paylaş

Bartın'da, belediye ve kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Bartın Platformu’, Amasra’da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen ÇED olumlu kararının iptali için imza kampanyası başlattı.

Bartın Platformu bileşenleri, Amasra’da kurulması planlanan 1300 megavat gücündeki termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘ÇED Olumlu’ kararı vermesinin ardından dava açmak için harekete geçti. Bartın Platformu, Amasra ve Bartın’da halkı bilgilendirmek ve imza toplamak için stantlar açtı. Bartın kent merkezinde platform tarafından kurulan stant açılışında konuşan Bartın Platformu Sözcüsü, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın kültürünü yansıtan ve günde 100 bin kişinin kullandığı kavşak suyunun santral ile birlikte yok olma tehlikesi yaşadığını söyledi.

“Santralden çıkacak kül bizim kavşak suyu havzamızın üzerine kurulacak, kavşak suyunu harap edecek. Yani bu şu demektir;  şu anda günde 100 bin kişinin su içtiği o kavşak suyu belki 5 yıl, belki 10 yıl sonra kalmayacak” diyen Akın, termik santral projesinin iptal edilmesini istedi.

Platform sözcülerinden Yıldıray Erdoğan da ‘Fatih’in gözbebeği’ olarak nitelendirdiği Amasra’yı korumak için ‘ÇED Olumlu’ kararına karşı 1460 davacıyla dava açacaklarını söyledi. Erdoğan, “Bu kararı yöre insanlarımız için bir müjde olarak yaymaya çalışan ve termik santrali yöreye yararlı bir şeymiş gibi göstermek için rüşvetler dağıtan şirketten başka bu habere sevinen kimse yoktur” diye konuştu. (Bartın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

THY, Bağdat ve Erbil'e seferlerini iptal etti

SONRAKİ HABER

Turizmde kayıp en az 5 milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...