17 Ekim 2016 10:36

‘Kültürpark ve kent yönetimi için endişe içindeyiz’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültürpark’a dair yeni projesiyle ilgili tepkiler sürüyor.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültürpark’a dair yeni projesiyle ilgili tepkiler sürüyor. İzmirliler Kültürpark’ın nefes aldıkları bir alan olarak kalmasını ve dokusunun bozulmamasını istiyor. Belediyenin projesine karşı açıklama yapan Kültürpark Platformu projeden vazgeçilmesini istedi.

Platform adına açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Alparslan, Büyükşehir Belediyesinin, meslek odalarının konuyla ilgili raporlarını dikkate almasını umut ettiklerinin ancak bunun gerçekleşmediğini ifade ederek “Ne yazık ki İzmir’imize geçmişinden, doğasından kopmamış, daha iyi bir Kültürpark kazandırabilmek yolundaki bu çabalarımız Belediyeden ne İzmir’in ne de sosyal demokrat belediyecilik anlayışının teamüllerinde bulunmayan siyasi refleksler olarak karşılık buldu” dedi.

‘KENTİMİZE YAKIŞMAYAN YÖNTEMLER’

Belediyenin, konunun uzmanı olmayan kuruluşları ve sermaye gruplarını yanına alarak yaptığı açıklamalarda gerçeği yansıtmayan ifadelerin, gerçekle örtüşmeyen katılımcılık vurgusu yer aldığının altını çizen Alpaslan şunları söyledi; “Bir yandan bu pazarlama kampanyası yürütülürken bir yandan da konunun uzmanı meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı kentlileri merkezi iktidarın jargonunu kullanarak ‘istemezükçü’, ‘yetmez ama hayırcı’ olarak yaftalamak, itibarsızlaştırmaya çalışmak, oda başkanları üzerinde baskı ve sindirme operasyonları yapmak kentimize, siyasi kültürümüze yakışmayan yöntem ve söylemlerdir.”

‘İZMİR YÖNETİMİ İÇİN DE ENDİŞE DUYUYORUZ’

Kültürpark için olduğu kadar İzmir’i yöneten anlayış için de endişe içinde olduklarını dile getiren Alpaslan “Bir örnek olarak Belediyenin, projesinin propagandasını yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi hesaplar almasından İzmirliler olarak utandığımızı söylemekle yetinelim. Biz akıldan, bilimden, doğadan ve kentten yana olduğumuzu vurgulama ihtiyacı duyuyoruz” dedi.

‘YEŞİL ALAN ORANI ARTTIRILSIN’

Platformun talepleri arasında, süreçte görev sürgününe uğrayan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in eski görevine iade edilmesi, Kültürpark’ta yeşil alan hedefinin yüzde 70-80’lere çıkarılması, Kültürpark’ın potansiyel inşaat alanı değil kent parkı olarak değerlendirilmesi ve İZFAŞ’ın Kültürpark’tan çıkartılıp yerine özerk ve katılımcı bir yönetim kurulması bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Petrol işçileri özelleştirmelere karşı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Ders kitapları neden dağıtılmadı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa