17 Ekim 2016 10:06

Tarihe tuğla ördüler!

İzmir'de havra ve tarihi değerlerin bulunduğu 926 sokak, araç girişini önleyen bariyerlerin kaldırılmasıyla açık otoparka dönüştü.

Paylaş

İzmir'de, Agora ve Kemeraltı Çarşısı’nı birbirine bağlayan çevresinde çok sayıda havra ve tarihi değerlerin bulunduğu 926 sokak, araç girişini önleyen bariyerlerin kaldırılmasıyla açık otoparka dönüştü.

Konak Belediyesi’nin binaların dış cephe restorasyonları ile altyapı ve çevre düzenlemesi yaptığı 926 sokağın ticari merkeze dönüştürülmesi hedefleniyordu. Ancak tarihin göbeğindeki sokak korunamadı. Araç geçişini engelleyen bariyerlerin yerinden sökülmesiyle sokak yine otopark haline geldi.

Onarılan binaların dış cepheleri dökülmeye başladı, sokak lambaları ve zemin taşlarının bir bölümü kırıldı ve buradaki dükkanlar hurdacı deposuna dönüşmeye başladı. 926 sokakta tarihi sinagog binasının yanına araç işgalini önlemek için mülk sahibi tuğladan duvar ördü. Sıva bile yapılmayan turuncu tuğlalı görüntü, tarihi dokunun içinde büyük bir tezatlık oluşturdu üstelik araçların park etmesinin de önüne geçemedi. Tuğlalı duvarın arkasındaki boş alanı fark eden sürücüler, araçlarını oraya bıraktı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bodrumunu su basan TOKİ'de ulaşım botla sağlanıyor!

SONRAKİ HABER

İşsiz sayısı 3 milyon 324 bin oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa