17 Ekim 2016 09:42

Gökhan Akman mezarı başında anıldı

Emek Partisi Denizli il örgütü ve Emek Gençliği üyeleri 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Gökhan Akman'ı andı.

Paylaş

Emek Partisi Denizli il örgütü ve Emek Gençliği üyeleri 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Gökhan Akman’ın mezarını ziyaret etti. Gerçekleştirilen anma etkinliğinde okunan şiir ve yapılan konuşmalarda Gökhan Akman’ı yaşatabilmenin onun verdiği mücadeleyi büyütmekten geçtiği vurgusu yapıldı. Anmada Gökhan Akman'ın ailesi de yer aldı.

10 Ekim’de yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan anmada giriş konuşmasını yapan Emek Gençliği MYK üyesi Yoldaş Taş, “Bugün burada bir yıl önce Ankara’da yaşanan katliamda yaşamını yitiren Gökhan yoldaşımız nezdinde katliamda hayatını kaybeden 101 insanı anmak için toplandık. Katliamın yıl dönümünde yapılmak istenen anma etkinlikleri, basın açıklamaları OHAL gerekçesiyle yasaklanıyor, hatta birçok ilde polis saldırısıyla karşılaşıyor. Katliamı önleyemeyenler geride kalanların sesini engellemeye çalışıyor” dedi. “İktidarın aslında anma etkinliklerine değil 10 Ekim’in öne çıkan emek,barış ve demokrasi taleplerinden korktuğu için saldırdığını” ifade eden Taş, “Bugün Gökhan’ı yaşatabilmek için, gençliğin öne çıkan parasız, bilimsel, demokratik eğitim, güvenceli bir gelecek taleplerini sahiplenmek, emek, barış ve demokrasi talepleri için mücadele etmekten geçiyor. Gökhan emekçi bir ailenin çocuğu olarak çıktı ve yolunu işçi sınıfı mücadelesi ile birleştirdi. Bizler de Gökhan’ın açtığı bu yoldan yürüyeceğiz, yoldaşımıza bunun sözünü bir kez daha veriyoruz” dedi.

Etkinlikte söz alan Emek Partisi İl Başkanı Özge Akkaya, “Gökhan kardeşimiz geçtiğimiz yıl Ankara’ya savaş ve sömürü politikalarının son bulması, halkların barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmesi için gitmişti. Onun mücadele bayrağı yere düşmüş değil. Geride kalanlar büyük bir inançla o bayrağı taşımaya devam ediyor. Gökhan bugün, öğrencilerin parasız, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesinde, kadınların eşitlik mücadelesinde, halkların barış ve kardeşlik mücadelesinde, işçilerin sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya mücadelesinde yaşıyor. Gökhan’ı anlamak ve yaşatmak, her gün bulunduğumuz her alandan bu mücadeleye yeni bir genç kazanmaktan geçiyor. Gökhan 10 Ekim’de Ankara’ya emek, barış ve demokrasi için gitmişti. Bugün bu mücadeleyi daha da büyüterek devam ettireceğimize buradan bir kere daha söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Emek Gençliği üyesi Hilmi Mıynat ise yaptığı konuşmada, “Gökhan’ı partili mücadele içinde tanımış genç bir yoldaşı olarak, Gökhan’ı anmanın, onu yaşatmanın, verdiği mücadeleyi anlamaktan geçtiğini düşünüyorum. Gökhan emekçi bir ailenin çocuğu olarak mühendislik eğitimi almaya Uşak’a gitmişti. Orada işçi sınıfı mücadelesine bağlanan Gökhan kurtuluşunun ileride kazanacağı maaşta, edineceği mevkide değil işçi sınıfının kurtuluşunda görmüştü. 10 Ekim’de Ankara’da Gökhan ve diğerlerinin barış ve demokrasi umudunu öldürmek istediler. Eğer bizler bugün Gökhan’ı yaşatmak istiyorsak bize düşen görev aynı umut ve inançla bu mücadeleyi büyütmektir” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Gökhan Akman için okunan şiirlerle son buldu. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sahillere beton yol

SONRAKİ HABER

17 yaşındaki genç intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...