17 Ekim 2016 09:07

Batman'da bin 500 petrol işçisi iş bıraktı

Adıyaman, Batman ve Ankara'da, Türkiye Petrolleri’nin küçülmesine tepki gösteren çok sayıda işçi, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Paylaş

Petrol İş Sendikası, Türkiye Petrolleri (TP) bünyesinde bulunan sondaj, kuyu tamamlama ve jeofizik (sismik) faaliyetlerinin TPIC’e bağlanacak olmasını Adıyaman, Batman ve Ankara’da yarım gün iş bırakma eylemi yaparak protesto etti.

Batman’da, Türkiye Petrolleri’nin küçülmesine tepki gösteren çok sayıda işçi, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, Bölge Müdürlüğünden, giriş kapısına kadar yürüdü.

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi üyesi bin 500’ü aşkın işçi, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak, ünitelerde iş bıraktı. Bölge müdürlüğü önünden giriş kapısına kadar yürüyen işçiler ‘TP halkındır küçültülemez’, ‘Başarı TP’yi büyütmektir, küçültmek değil’ yazılı pankartlar taşıyarak düdük çaldı.

Bölge müdürlüğü binası önünde bir araya gelen işçilere seslenen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, “Türkiye Petrolleri’ne büyük bir darbe vurulmaya hazırlanıyor” dedi. Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Eğitim Genel Sekreteri Mustafa Tekik de, “Ülkenin en stratejik, en güzide kurumları haraç-mezat yerli ve yabancı gruplarına peşkeş çekiliyor. Ekmeğimiz, aşımız ve huzurumuz için onurlu bir yaşamı çocuklarımıza bırakmabilmek için bedel ödemeyi göze alabilmeliyiz” dedi. Konuşmaların ardından Petrol-İş'e bağlı işçiler, yarım gün süreyle birimlerde işi durdurdu. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy Belediyesi'nde grev başladı

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Eğittiğimiz 3 bin savaşçı operasyona katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...