16 Ekim 2016 18:41

Beritanların ölmemesi için suçlular cezalandırılsın

Okulunda dağıtılan yemekten zehirlenen ve kaldırıldığı hastanede ihmalden ölen 6 yaşındaki Beritan'ın ailesi sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Paylaş

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir okulda dağıtılan yemekten zehirlenen ve kaldırıldığı hastanede ihmalden ölen 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu’nun ailesi, yeni Beritanların ölmemesi için sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istedi.

Doğubayazıt’ın Savcı Hakan Kılıç İlköğretim Okulu’nda, Ağrı Dağı Tabldot Yemek A.Ş. tarafından 7 Ekim’de öğrencilere sabah kahvaltısı olarak verilen salamlı sandviçten zehirlenerek ölen 1’nci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu’nun ailesi, kızlarının ölümünde ihmali olanların bir an önce cezalandırılmasını istedi.

Beritan’ın babası Mehmet Şerif Hacıoğlu, olayın örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek, ihmali olan tüm kurumlar hakkında davacı olacağını ve olayın peşini bırakmayacağının vurguladı. Yeni Beritanların ölmemesi için ihmali olan herkesin cezalandırılması gerektiğini söyleyen baba Hacıoğlu, “Beritan’ın ölümünden sonra utanmadan sıkılmadan aynı şirket yemek dağıtmaya devam etti. Bu yüzden yaklaşık 100 çocuk hastaneye kaldırıldı. Allah aşkına bir insan öldükten sonra bir müdahale olmaz mı? Ben buna anlam veremiyorum. Bir insan öldükten sonra hiçbir şey olmamış gibi davranılmasına aklım ermiyor” diyerek tepki gösterdi.

‘YEMEK FABRİKASI ARAŞTIRILSIN’

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi yemek listesi ile yemek şirketinin okulda dağıttığı yemeklerin birbiriyle uyuşmadığını söyleyen baba Hacıoğlu, “Milli Eğitim Müdürü bizi ziyaret etti. Başsağlığında bulundu. ‘Benim resmi listemde tek çeşit yemek var’ dedi. Ancak o gün 3 çeşit yemek dağıtılmış” diye konuştu. Hacıoğlu, ihale alan yemek şirketinin araştırılmasını isteyerek, “Doğubayazıt’taki yemek şirketlerine bu ihalelerin hangi koşullar ve şartlar altında verildiğini bilmek istiyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün listesinde tek çeşit görülen yemek nasıl 3 çeşit dağıtılıyor” dedi.

Kızının ölümünün ihmal zinciri olduğunu söyleyen anne Müjde Hacıoğlu ise, “Beritan okul servisiyle eve geldikten sonra kusmaya başladı. İyice halsizleşince acile götürdüm. Doktor ateşine bile bakmadı. Tahlil yapmadı, midesi yıkanmadı. Bir serum yazdı. Serumdan sonra kızımın kusması tekrar başladı. Doktora sorduğumda, ‘Bir şeyi yok iyileşecek, al eve götür’ dedi. Ben o doktordan şikâyetçiyim, o da çok hatalı” diyerek, ihmali olan herkesin yargı önünde çıkarılmasını istedi.

‘HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM’

Beritan’ın eve getirdikten sonra durumunun ağırlaştığını ve tekrar hastaneye götürdüğünü söyleyen anne Hacıoğlu, “Beritan’ı tekrar hastaneye götürdüm başka bir doktor baktı ‘Sen bana ölü çocuğu getirmişsin’ dedi. Beritan’a ilk bakan doktor da oradaydı ve ona ‘Hocam çocuk hani iyiydi’ diye sordum. Doktor sırtını döndü konuşmadı ve oradan ayrıldı. Sonuna kadar hepsinden şikâyetçiyim” dedi.
Hacıoğlu son olarak, kızının çevre illerde bulunan hastanelere “Yer yok”, “Sıra yok” gibi bahanelerle sevk edilmediğini hatırlatarak, “Hastanelerin hepsini aradılar. Van, Erzurum hastaneleri ‘Yer yok’, ‘Sıra yok’ dedi. Batman’a sevk ettiler. Çocuğum orada öldü. Ne desem boş artık, ben yandım başka anneler yanmasın. Beritan’ın hakkını sonuna kadar savunacağım” dedi. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da 1’inci Ekonomi Konferansı yapıldı

SONRAKİ HABER

İbadi: Musul'u kurtarmaya yakınız, IŞİD'i sürpriz bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...