16 Ekim 2016 18:11

Yıldırım ve Bahçeli yarın 'başkanlığı' konuşacak

Başbakan Binali Yıldırım yarın saat 13.30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. Görüşme Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım yarın saat 13.30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. Görüşme Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek.

Bahçeli, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında  "AK Parti başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse, Anayasa taslağını TBMM'ye getirmelidir. Ya 367'yi aşarak kanunlaşacaktır ya da milletin kararına sunulacaktır. Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi, reforma tabi tutulmasıdır. Ancak milletimiz aksini söyleyecek olursa buna da diyeceğimiz herhangi bir şey doğal olarak bulunmayacaktır. Türkiye'nin nasıl ve hangi sistemle yönetileceğiyle ilgili muamma bize göre kapanmalı, bu iş kökünden bitirilmelidir" demişti.

Bahçeli'nin bu açıklaması sonrası başkanlık sistemi tartışmaları yeniden gündeme gelmiş ve Başbakan Binali Yıldırım, en kısa sürede anayasa taslağını TBMM'ye getireceklerini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Antalya Film Festivali açılış töreniyle başladı

SONRAKİ HABER

Gaziantep'te IŞİD'e ait hücre evlerine operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...