16 Ekim 2016 14:13

İzmir Barosunda mevcut yönetim yeniden seçildi

İzmir Barosu seçimlerini mevcut yönetimin listesi Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kazandı. Aydın Özcan tekrar başkanlığa seçildi.

Paylaş

İzmir Barosu seçimlerini mevcut yönetimin listesi Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kazandı. Aydın Özcan tekrar başkanlığa seçildi.

İzmir Barosu 2016-2018 Olağan Genel Kurulu oy verme işlemlerinin ardından sona erdi. İlk günkü konuşmaların ardından Genel Kurulda bugün seçim gündemine geçildi. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda kurulan sandıklara katılım bir önceki seçimlere göre daha yüksek geçti.

Mevcut yönetimin üçe bölündüğü ve toplamda 5 listenin yarıştığı seçimlerde avukatlar kurulan 21 sandıkta, yeni yönetim, disiplin, denetleme ve TTB Merkez Delege adaylarını belirlemek için oy verdi.  08.30'da başlayan seçimlerde 17:00'de sona erdi ve ardından Seçim Kurulu Memurlarının eşliğinde sayımlara geçildi.

BÖLÜNME SONUÇLARI DEĞİŞTİRMEDİ

Seçimleri, Vatan Partililerin ağırlıkta olduğu ve mevcut başkan Aydın Özcan liderliğinde seçimlere giren Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Avukatlar 1887, Çağdaş Avukatlar Grubu 1267, Milliyetçi Avukatlar Grubu 464, Bağımsız Avukatlar Grubu 573, yönetime Muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar 524 oy aldı. İlk kez oy kullanan avukatlar sonucu belirledi. Cumhuriyetçi Gruptaki bölünme sandığa yansısa da sonuçlara etki etmedi. Cumhuriyetçi Avukatlar, seçimleri 'Mustafa Kemal'in Askerliyiz', 'İşte örgüt, işte başkan' sloganları ve İzmir Marşı ile kutladı.

'YAPTIĞIMIZ İCRAATLARA OY VERİLDİ'

Yeniden başkan seçilen Aydın Özcan "Bütün meslektaşlarımızın iki yıllık icraatlarımızı ciddiye aldığını gördük. Ve yeni projelerimizin de benimsendiğini anladım. Biz yeni projelerimizle geliyoruz dedik. Bu projelerimiz bir bir gerçekleştireceğiz. Projelerimiz için ‘ütopik’ diyenlere bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizi göstereceğiz. Biz meslektaşlarımız için varız. ‘Baro avukat için vardır’ sloganını harekete geçirmek için varız. Yaptığımız icraatlara oy verildi. Baroyu ortak akıl ile yöneteceğiz. İzmir Barosu bizim yaptığımız icraatlar ile övünecek. Oy veren ve vermeyenlerle birlikte ortak akılla İzmir Barosu’nu yöneteceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Viranşehir'de askeri araca yönelik bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

Şahin, 'Benim şehrimde IŞİD mahallesi yok' demişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa