16 Ekim 2016 12:05

Eğitim Sen: Sosyalist üyelerimiz FETÖ'den açığa alındı

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz sosyalist bir ideolojiye sahip 4 üyelerinin 'FETÖ' kapsamında açığa alındığını söyledi.

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, sosyalist bir ideoloji ve yaşam biçimine sahip olan 4 üyelerinin, Gülen Cemaatine yönelik soruşturma kapsamında açığa alındığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimini kendilerinin de kınadığını ve gerici eğitime karşı olduklarını  vurgulayan  Karagöz, buna rağmen üyelerinin açığa alınmasına anlam veremediklerini belirtti. Karagöz şöyle dedi: "Öğretmen olarak atandıkları gün itibariyle sendikamız üyesi olan, emek ve demokrasi mücadelemizin öznesi haline gelmiş Ali Yergök, Ramazan Gülbaş, Halil İbrahim Kuşçu ve Fatma Kurt arkadaşlarımızın yıllardır mücadele ettiği FETÖ ile ilişkilendirilerek açığa alınması eşyanın tabiatına aykırıdır. Arkadaşlarımızın açığa alınması FETÖ ile mücadele değil, cadı avıdır." 

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 100 bini aşkın kamu çalışanının önce açığa alındığını ve daha sonra büyük bir çoğunluğunun ihraç edildiğini hatırlatan Karagöz, “Darbe ile ilişkileri somutlaştırılıp görevden alınanlara evet diyoruz. AKP; bilimsel, laik ve anadilde eğitim ilkemizden, iş güvencemizden ve toplumsal barıştan asla vazgeçmeyeceğimizi artık bilmelidir.  Yoksa devlet bugün olduğu gibi kendi eliyle binlerce masum yurttaşını mağdur etmiş olur" dedi. 

Açığa alınan Ali Yergök, Ramazan Gülbaş, Halil İbrahim Kuşçu ve Fatma Kurt ise kendilerinin Gülen Cemaatiyle bir ilişkilerinin olmadığını, sosyalist düşünceye sahip öğretmenler olduklarını söyledi. (Adana/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Dost market işçileri ‘Ayaklar üşümesin’ kampanyası başlattı

SONRAKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu: İkna odası iddiası doğru mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...