16 Ekim 2016 11:57

Dost market işçileri ‘Ayaklar üşümesin’ kampanyası başlattı

Bornova Belediyesinin ihtiyaç sahibi yoksul aileler için oluşturduğu “Dost Market”lerde çalışan işçiler, “Ayaklar Üşümesin” kampanyası başlattı. 

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

Belediyeye bağlı olarak çalışan Dost Market, Bornova genelinde ihtiyaç sahibi olan ailelere yiyecek ve giyecek yardımı yapıyor. Merkez, Doğanlar ve Altındağ olmak üzere üç şubesi bulunan markette toplam 25 civarında işçi çalışırken beş bine yakın aile de bu marketlerden faydalanıyor. 

Kış aylarının yaklaşmasından kaynaklı çevrelerindeki gözlemlerden de yola çıkan işçiler, “Ayaklar Üşümesin” kampanyası başlatarak çocuklar için ayakkabı toplamaya başladı. Kampanya dâhilinde toplanacak ayakkabıların yeni olması gerekiyor. Ayakkabılar Dost Market Merkez şubesinde toplanırken diğer şubelere de bu konuda ulaşılabileceği belirtildi. 

Kampanyaya ilişkin görüştüğümüz Dost Market Altındağ şubesi çalışanı Mustafa Alkan, belediyenin market üzerinden ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım ettiğini anlatarak, çalışanlar olarak da bir şeyler yapmak istediklerini ve böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti. 

‘ASIL OLARAK YOKSULLUK GİDERİLMELİ’

Alkan, “Çalışanlar olarak maaşımız yattığı zaman bir ayakkabı alıp kenara koyalım diyerek başladık. Daha sonra bunu genişletmeye karar verdik ve belediyede çalışan diğer arkadaşlarla görüştük ve kampanyayı İzmir hatta yapabilirsek Türkiye geneline yaymaya çalışıyoruz. İstediğimizden daha fazla ayakkabı toplayabilirsek Türkiye’nin herhangi bir iline ya da köyüne de ayakkabı göndermeyi planlıyoruz” dedi. Kampanyayı yaklaşık bir hafta önce sosyal medya üzerinden başlattıklarını ifade eden Alkan, “Şu an iyi bir aşamada olduğumuzu düşünüyoruz. İyi dönüşler oldu. Bunun yoksulluğu giderme noktasında bir çözüm olmadığını biliyoruz. Biz sadece ayakkabı yırtılana kadar kısa vadede bir çözüm bulmak istedik ve kampanya başlattık” şeklinde konuştu. 

Dost Market Doğanlar şubesinde çalışan Sevil Demirtaş da, çocukken ayakkabıya ilgi yaşadığı bir anısını anlatarak, “Çocukken çok ayakkabım olmadı, olanlar da yırtıktı. Babamın patronu ayakkabılarımı görünce bana bir ayakkabı hediye etti. İlk defa yeni ayakkabılarım olmuştu, o anki mutluluğumu hâlâ unutmuyorum. Ayakkabılarım aynı gün kapının önünden çalındı çok üzüldüm. Büyükler iyilikleri unutur ama çocuklar asla unutmaz. Ben onu hiç unutmuyorum” dedi. 

KADINLAR YİYECEK ALIRKEN ÇOCUKLAR AYAKKABI İSTİYOR

Dost Market’e gelen ailelerin 40 ya da 50 kredilik alışveriş yapabildiklerini belirten Demirtaş, “Alışverişte kadınların önceliği yiyecek olurken çocuklar ise ayakkabı istiyor ama ayakkabı alamıyorlar. Biz de buradan yola çıktık ve kampanyayı başlattık” dedi. 

Dost Market Merkez şubesinde çalışan Aliye Doğan ise, özellikle çocukların ayağında kışın bazen değil ayakkabı, çorap bile olmadığını belirterek, “Biz de bu yüzden böyle bir kampanya başlattık. Ama bunlar yeterli olmuyor tabi herkese yardım edemiyoruz. Bu kampanyanın üstesinden geleceğiz ve güzel olacak diye düşünüyorum. Kimseden para kabul etmiyoruz ayakkabı getirmelerini bekliyoruz” dedi. 

DOST MARKETLER NASIL ÇALIŞIYOR

Dost Market’te, para değil iki ayda bir kredi yüklenen Dost Kart geçiyor. Bornova Belediyesinin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün uzmanlarından oluşan ekip tarafından yapılan birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirlenen ihtiyaç sahipleri, gıda ve temizlik gruplarında 200 ürün çeşidi arasından aylık alışveriş yapabiliyor. Aileler gelir ve ihtiyaç durumuna göre belirlenen limitler ölçüsünde istediği ürünü alabiliyor. Proje kapsamında gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra giyim ve yakacak ihtiyaçları da karşılanabiliyor. Projeden faydalanmak için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurmak gerekiyor. Dost Market hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
 

ÖNCEKİ HABER

Elif Gamze Bozo'nun Kendime Engel Olamıyorum sergisi açıldı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Sosyalist üyelerimiz FETÖ'den açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa