16 Ekim 2016 11:30

Kerestecioğlu: Madamlar da, kadınlar da asla yılmayacak

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cinsiyetçi söylemlerine tepki gösterdi.

Paylaş

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cinsiyetçi söylemlerine “Madamlar da, kadınlar da Erdoğan’ın nefret dilinden ve kadın düşmanı politikalardan asla yılmadık ve yılmayacağız” diyerek tepki gösterdi. 

HDP Kadın Meclisi ve Meclis Kadın Grubu temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon Havalimanı’nda kendisini karşılayanlara seslendiği sırada sarf ettiği “Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi ölmek gibi var. Ölelim ama adam gibi ölelim” cinsiyetçi söylemlerine ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Erdoğan’ın bu sözleri ile yine kadınları karşısına aldığını belirterek, “İktidarını yalnız hamaset ve nefretle koruyan Cumhurbaşkanı, başkanlık hedefi için izleyeceği siyasi stratejinin de cinsiyetçiliği, nefreti kışkırtmak ve ölümü kutsamak olacağını konuşmasında ortaya koymuş oldu” dedi.

Erdoğan öncülüğündeki AKP eril zihniyetinin, sistematik bir biçimde kadına saldırıp, kadın cinayetlerinin önünü açtığını kaydeden Kerestecioğlu, kadının ölümünün bile aşağılandığını ve bunu kadınların huzurunda “utanmadan”, “korkmadan” sarf edebildiğini söyledi. Toplumun bir kesiminin üzerinde etki gücü olan ve Cumhurbaşkanlığı kademesinde bulunan bir kimsenin kadın düşmanı sözlerinin büyük bir kesime ulaşacağına işaret eden Kerestecioğlu, “Ölümü kutsayan ve erkekliği kışkırtan bu sözler her yaştan, her sınıftan, her siyasi görüş, her etnik köken ve dinden kadının hayatına etki edecek” diye belirtti.

‘ÖZGÜRLÜK KADINLARLA GELECEK’

Nefret diliyle kadınların aşağılandığını belirten Kerestecioğlu, “Anayasayı çiğnediğinizin farkında mısınız” diye sordu. Kerestecioğlu, “Cumhurbaşkanı ne derse desin madamlar da, kadınlar da Erdoğan’ın nefret dilinden ve kadın düşmanı politikalarından asla yılmadık, yılmayacağız. Özgürlük biz kadınlarla gelecek” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kapatmalara sessiz kalan İngiltere hükümeti protesto edildi

SONRAKİ HABER

Uca: Erdoğan Êzidîleri aşağılamaktan derhal vazgeçmeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...