16 Ekim 2016 10:53

Petrol-İş: OHAL bir fırsat olarak görülmemeli

Petrol-İş Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesinde 'OHAL işçilerin kazanımlarının ortadan kaldırılması için bir fırsat olarak görülmemeli' denildi.

Paylaş

PETROL-İŞ Sendikası Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesinde, “Geçtiğimiz günlerde uzatılan OHAL, demokratik işleyişin askıya alınması ve başta işçilerin kazanımları olmak üzere hakların ortadan kaldırılması için bir fırsat olarak görülmemelidir” denildi.

Petrol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, 10 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da toplandı. Yayınlanan sonuç bildirgesinde, “Başkanlar Kurulumuz, darbe girişiminin ardından üyesinden merkez yönetimine Petrol-İş’in bir bütün olarak demokrasiye ve halkımızın iradesine sahip çıkan tavrının altını bir kez daha çizmektedir” denildi.

10 Ekim Katliam’ında hayatını kaybedenlerin de anıldığı bildirgede şu ifade yer aldı: “Geçtiğimiz günlerde uzatılan OHAL, demokratik işleyişin askıya alınması ve başta işçilerin kazanımları olmak üzere hakların ortadan kaldırılması için bir fırsat olarak görülmemelidir. Bu noktada zorunlu BES düzenlemesinin, sigorta şirketlerini ihya etmek ve ekonomide işçinin üstünden kaynak yaratmak adına yasalaştırılması yanlış bir adım olmuştur. Benzer bir hassasiyetimiz kıdem tazminatı hakkımız ile ilgilidir. Kıdem tazminatına ilişkin bir önceki Başkanlar Kurulumuzda da aldığımız karar doğrultusunda, sendikamız kıdem tazminatının gasp edilmesine izin vermeyecek, ülke genelinde etkin ve kararlı bir mücadelenin öncüsü olacaktır. Kıdem tazminatı ile ilgili düzenleme, Meclise intikal ettiği takdirde sendikamız üretimden gelen gücünü kullanmaktan çekinmeyecektir. Yoğun bir toplusözleşme dönemine giriyoruz. Petrol-İş, toplu sözleşme süreçlerinde üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda üyeleri, temsilciler, şube ve genel merkez eşgüdüm halinde, en doğru stratejileri belirlemekte ve mücadele perspektifi ile hareket etmektedir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak ordusu Musul’da havadan broşür dağıttı

SONRAKİ HABER

Mimarlık ve kent filmleri festivali ödül töreni yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...