16 Ekim 2016 07:30

Samsun’da Halkevleri’ne yönelik saldırı kınandı

Samsun’da Halkevleri Samsun Şubesinin Atakum’da bulunan binasına yönelik silahlı saldırı yapılan açıklamayla kınandı.

Paylaş

Samsun’da bir gün önce Halkevleri Samsun Şubesinin Atakum’da bulunan binasına gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce pompalı tüfeklerle ateş açılmış Halkevi’nin binasının camları kırılmıştı. Dün saat 17:30 da Halkevi binasının önünde bir basın açıklaması yapılarak saldırı kınandı. Açıklamaya siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri destek verdi.

Halkevleri adına yapılan açıklamada saldırının sadece Halkevine değil Halkevleri ile birlikte barış ve demokrasi mücadelesine; Halkevleri’nin uğruna mücadele ettiği halkın taleplerine yapıldığı belirtildi. Saldırıların Halkevleri’ni yıldırmayacağı vurgulanan açıklamada; demokrasi ve emek mücadelesi veren bütün dostlarıyla birlikte Halkevleri’nin bundan sonra daha kararlı bir şekilde mücadelesine devam edeceği belirtildi. 

Açıklamaya katılan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin de bu saldırıların arkasında korku ortamından kimler faydalanıyorsa onların olduğunu belirterek “Bu saldırıların azmettiricisi ülkeyi kutuplaştıran, çatıştıran, demokrasi mücadelesi verenleri sindirerek tek adam, tek parti, tek tip yaşam tarzını ve ideolojisini hayata geçirmek isteyen AKP hükümetidir. Hükümet derhal ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerinden vazgeçmelidir. Bundan sonra Halkevleri ve demokrasi güçleri daha kararlı ve birlikte mücadele etmesi gerekir” dedi. (Samsun/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

KPSS önlisans sınavları başladı

SONRAKİ HABER

AP'den 59 milletvekilinden Zarok TV için mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...