15 Ekim 2016 17:06

Antalya'da gözaltılara karşı her gün eylem

HDP Antalya İl Örgütü, gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar eylemde olacaklarını duyurdu. 

Paylaş

Antalya'da bu sabah yapılan ev baskınlarında aralarında DİHA Muhabiri Feyyaz İmrak'ın da olduğu bir listeyle gözaltı operasyonlarının yapılması Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü tarafından protesto edildi. Attalos Meydanı'nda gerçekleştirilen eyleme çok sayıda yurttaş da destek verdi. "OHAL ve gözaltı terörüne son" pankartının açan kitle, "Direne direne kazanacağız" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı. HDP adına açıklamayı HDP İl Yürütme Kurulu Üyesi Güney Bekdaş yaptı. 

'DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR'

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından Türkiye'nin faşizme giden yolda bir etap daha ilerlediğinin söyleyen Bekdaş, "Faşizme daha emin adımlarla ilerleyen iktidar, Gülen Cemaati'ni tasfiye ederken, başta Kürt halkının siyasal iradesini ve onun yanında duran demokrasi güçlerini de tasfiye etmeye karar vermiş durumda. Kaybedeceğini anlayan AKP iktidarı yok hükmünde gerekçeler göstererek herkesi gözaltına alıyor, tutukluyor, sindirmeye çalışıyor. İçlerinde ÇHD üyesi avukatlarında bulunduğu gözaltıların bizleri asla yıldıramayacağını buradan bir kere daha duyuruyoruz. 12 Mart ve 12 Eylülleri yaşadık, o askeri diktatörlüklerin zulümlerini gördük yine de direndik" dedi. 

Haklı mücadelelerine devam edeceklerini ve yılmayacaklarını belirten Bekdaş, "Türkiye halklarına yönelik cadı avını bırakın! Tarihin akışını geriye döndüremezsiniz. Ne gözaltılarınız ne tutuklamalarınız ne de faşist saldırılarınız bizleri haklı mücadelemizden geri çevirmeyecektir. Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür. Asla teslim olmayacağız" diye konuştu. 

Öte yandan HDP Antalya İl Örgütü gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar her gün saat 18.30'da Attalos Meydanı'nda oturma eylemi yapacaklarını duyurdu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Radyo ve televizyonların kapatılmasına tepki

SONRAKİ HABER

TAYAD'lılar cezaevlerindeki işkenceyi protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...