15 Ekim 2016 16:42

Barzani: Irak ordusuyla anlaştık, Musul operasyonu başlıyor!

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, Musul kentinin kurtarılması için Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında anlaşma sağlandığını duyurdu.

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılması için Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında anlaşma sağlandığını duyurdu.

Barzani, Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Musul kentinin geri alınması için tüm hazırlıkların tamamlandığını kamuoyuna duyuruyorum. Bu çerçevede Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında anlaşma sağlandı. Tarafların operasyona nereden ve nasıl katılacağı, anlaşmada ayrıntılı şekilde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Peşmerge güçlerinin söz konusu anlaşmaya bağlı kalacağını teyit eden Barzani, şunları kaydetti:

"Musul’un kurtarılmasının Kürdistan Bölgesi için özel bir önemi var ve bu, Kürdistan Bölgesi’nin siyasi önceliğidir. Operasyon sırasında istenmeyen bir durumun meydana gelmemesi için tüm imkanların seferber edildiğini, Peşmerge güçleri ve Irak ordusu arasında güçlü bir dayanışmanın olduğunu belirtmek isterim."

Açıklamasında IŞİD sonrasına da değinen Barzani, "Erbil ve Bağdat'ın, kentteki durumun kontrol altına alınması ve sürecin idare edilmesi için ortak yüksek bir siyasi komite kurulması konusunda da anlaşmaya vardığı" bilgisini paylaştı.

Barzani ayrıca radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’ten kaçan Musul halkının bölgelerine dönmesi temennisinde bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’nın sinema şenliği başlıyor

SONRAKİ HABER

Radyo ve televizyonların kapatılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...