15 Ekim 2016 20:07

Antalya’nın sinema şenliği başlıyor

53. Uluslararası Antalya Film Festivali, 8 gün boyunca, 7 Salonda, 227 seansta 39 ülkeden 134 filmi izleyicileriyle buluşturacak.

Paylaş

Festival filmleri; Ulusal Yarışma, Uluslararası Yarışma, Rengahenk Seçki, Dünya Sinemalarından, İlk Filmler, Ustaların Gözünden, Hiçbir Yerin İnsanları, Fokus Ülke: Çin, Güneş Tutulması, Kapalı Gişe Atıf Yılmaz Filmleri, Tarık Akan Filmleri, Gece Yarısı Gösterimleri, Özel Gösterimler, Onuruna, Anısına, Engelsiz Filmler, Kısa Film Seçkisi ve Belgesel Seçkisi başlıkları altında seyirciyle buluşuyor.

Önceki gün etkinlik bilgilerini paylaşan Dağdeviren, konuşmasına yaklaşan Türkiye’nin en köklü sinema film festivalinin heyecanını ve yenilikleri anlatarak başladı. Dağdeviren ‘Bu sene birçok yenilik var. Geleneksel olanlara da devam ediyoruz. Ekip olarak 3. senemiz. En önemli yenilik ve bizi en çok heyecanlandıran artık bir festival merkezimiz olması. Üç senelik bir hayal ama ancak bu sene devreye sokabildik. 20 yıldır dünya festivallerini ziyaret eden kişilerden oluşan bir ekibimiz var. Bu sene faaliyete geçirdiğimiz Cam Piramit, dünyadaki örnekleriyle kıyasladığımızda çok farklı ve nadir şıklıkta bir yere dönüştü. Burada ulusal ve uluslararası endüstriyle buluşmalar gerçekleştireceğimiz, basın toplantıları yapacağımız; ismini de Adrian Salonu olarak belirlediğimiz bir alan hazırladık. Antalya’dan sinema dünyasına açılan kapıyı sembolize ediyoruz. Atölyeler, soru cevap sohbetleri orada yapılacak’ şeklinde konuştu.

FESTİVALDE BUGÜN

Festivalin ilk gün programında; başrollerini Antonio Banderas, Golshifteh Farahani ve Allegra Allen gibi oyuncuların yer aldığı, Hugh Hudson imzalı Altamira, Paolo Virzi’nin yönetmenliğini yaptığı ve Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti ile Valentina Carnelutti’nin kadrosunda olduğu Deli Dolu, Ken Loach’un İşçi sınıfının gündelik hayatta katlanmak zorunda kaldığı aşağılanmayı titizlikle anlatan, sınırda yaşayanlar hakkında önemli film olan Ben, Danıel Blake, Bu yıl Cannes’da gösterilen Xavier Dolan’ın son filmi Alt Tarafı Dünyanın Sonu, Pablo Larrain’in, Şili’nin en meşhur şairinin hayatını ele alan bu filmi, aynı zamanda ülkenin en büyük filmcisi olan selefi Raoul Ruiz’e üstü kapalı bir saygı duruşu niteliğinde olan filmi Neruda, Jim Jarmush hayranları için, yönetmenin külliyatına eklenecek önemli filmlerinden biri olan Paterson gibi dünya sinemasından yılın önemli filmleri yer alıyor. 

ATIF YILMAZ SEÇKİSİ

Festivalde bugün ayrıca Türkiye sinemasının usta yönetmenlerinden Atıf Yılmaz’ın filmlerinden bir seçkiyi de takipçileriyle buluşturuyor. Seçkide bugün Yılmaz’ın 23. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Üçüncü Film seçilen Adı Vasfiye, 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde başta En İyi Film ve Yönetmen olmak üzere, Hale Soygazi’nin En İyi Kadın Oyuncu, Macit Koper’in En İyi Erkek Oyuncu, Yalçın Tura’nın da En İyi Müzik Ödülü alarak beş dalda Altın Portakal heykelini kucakladığı Bir Yudum Sevgi ve yönetmenin, Necati Cumalı’nın Mine adlı oyunundan uyarladığı, başrollerinde Türkan Şoray, Cihan Ünal, Hümeyra ile Kerim Afşar’ın yer aldığı Mine filmi yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Günday İtalya’nın en prestijli ödülüne aday

SONRAKİ HABER

Barzani: Irak ordusuyla anlaştık, Musul operasyonu başlıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...