15 Ekim 2016 14:06

Buldan: Hükümet gözünü kararttı

HDP Milletvekili Buldan önümüzdeki dönemde milletvekillerinin tutuklanmasından siyasi cinayetlere uzanacak bir süreç olabileceği uyarısında bulundu.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan OHAL ile beraber hükümetin gözünü kararttığını belirterek önümüzdeki dönemde milletvekillerinin tutuklanmasından siyasi cinayetlere uzanacak bir süreç olabileceği uyarısında bulundu.

HDP’nin İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, OHAL, dokunulmazlıkların kaldırılması ve başkanlık sistemine dair gelişmeleri DİHA’ya değerlendirdi. OHAL ile beraber HDP milletvekillerine dönük gözaltı furyası başlatılacağına dair iddialara ilişkin  Pervin Buldan, “HDP olarak yol haritası belirleyeceklerini söyledi, kendisinin 50 tane fezlekesi olduğunu ifade eden Buldan, “Muhtemelen milletvekilleri ifadeye zorla götürülecek, bir kısmı tutuklanacak böyle bir beklenti içerisindeyiz. Bunu belirtmek isterim çünkü gidişat bunu gösteriyor. Her gün tebligat alıyoruz. Benim 50 tane fezlekem var. Şuan da bütün hazırlıkların yapıldığını düşünüyorum” açıklaması yaptı. 

‘ZORLA GÖTÜRME DE DARBEDİR’

Milletvekillerine dair zorla götürme olursa kamuoyunun bu konuda tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Buldan, “6 milyonun temsili olan bir milletvekilinin durumuna insanlar sessiz kalmamalıdır. AKP iktidarı artık öyle bir psikoloji yaymış ki sokağa çıkan, ağzını açan herkes tutuklanıyor. Bu şekilde sokakları hedef almayı planlıyor, oysa 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı’nın kendisi halkı sokağa davet etmesini biliyor. Milletvekilinin zorla götürülmesi de siyasi darbedir. Bu siyasi darbeye de halkın sokakta tepkisini ortaya koyması gerekiyor” dedi. 

OHAL ile beraber yaşananları anlatan Pervin Buldan hükümete siyasi cinayetler yaşanabilir uyarsında bulundu: Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldı, belediyelere kayyımlar atandı. Bununla birlikte HDP’yi yargılama süreci başladı. Bugün itibari ile şunun hazırlığı yapılıyor diye düşünüyorum. Artık sıra en üst düzeyde siyaset yapanlara geldi. Yerelden başladılar, giderek daha çok yükselecek savaş konseptini devreye koyacaklar. Bu milletvekillerinin tutuklanmasından başlayalım siyasi cinayetlere varacak kadar çok gözü kara…

'CHP’NİN TAVRI ÖNEMLİ'

Başbakan Binali Yıldırım’ın  Başkanlık sistemini Meclis’e getireceğiz açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Pervin Buldan “Şu anda zaten Başkanlık rejimi fiili olarak yürütülüyor. Bugün Türkiye’yi Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor. Parlamento kapalı, feshedilmiş. KHK ile istedikleri bütün yasaları geçiriyorlar. Kayyım atama da bunun bir parçası. Başkanlık referanduma kalırsa ki Meclis’ten çok geçeceğini zannetmiyorum. AKP ve MHP’nin oyları buna yeterli değil. O yüzden CHP ve HDP’nin alacağı tavır önemli” dedi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer’de kedi evi sayısı artırıldı

SONRAKİ HABER

BM: Musul en büyük insani krizle karşı karşıya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...