15 Ekim 2016 12:21

KESK Mitinginin yasaklanması Elazığ’da protesto edildi!

KESK’in 15 Ekim’deki Ankara mitinginin yasaklanmasını protesto etmek için KESK’e bağlı sendikaların üyeleri Hozat Garajı’nda bir araya geldi.

Paylaş

Burada kitle adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Fuat Koç “AKP iktidarı, devletin tüm olanaklarını ve baskı araçlarını sonuna kadar kullanarak ve havuz medyası üzerinden adı OHAL olan ama şimdiye kadarki tüm darbe uygulamalarını aşan sivil darbeye emekçileri ve vatandaşları alıştırmaya çalışıyor.” dedi.

KESK üyelrinin 12 Ekim’de Ankara için yolya çıktığını belirten Koç “12 Ekim tarihinden beri tüm illerde kamu emekçileri büyük bir ilgi ile yürüyüş kollarını karşılamış, taleplerini haykırmış, Ankara mitingine büyük bir katılımın olacağının işaretlerini verilmişti. Nitekim bu akşam tüm illerden yüzlerce otobüs yola çıkarak sabah saatlerinde Ankara’da olacaktı. Ancak mitingin olacağı günün öğle  saatlerinde konfederasyonumuz telefonla aranarak, ‘güvenlik’ nedeniyle mitingimize izin verilmediği söylenmiş, kısa süre önce de resmi yazı ile bildirimi yapılmıştır” dedi.

Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği olmadığını vurgulayan Koç şunları söyledi: “Tek gerçeklik ortada bir AKP darbesi vardır ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımı yasaklanmıştır. Mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Yasaklar ne geçmişte, ne bugün ne de gelecekte haklı, meşru ve fiili mücadelemizi engelleyemeyecektir.” (Elazığ/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

İSİG: İşçiler daha çok örgütlenmeli

SONRAKİ HABER

KESK Zonguldak Şubeler Platformu yasağı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...