15 Ekim 2016 11:52

KESK üyeleri miting yasağını protesto etti

KESK'in Ankara mitinginin yasaklanması Galatasaray meydanında protesto edildi.

Paylaş

KESK tarafından bugün Ankara’da yapılacak mitingin Ankara Valiliği tarafından yasaklanması Galatasaray Meydanında protesto edildi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun çağrısıyla Galatasaray Meydanında bir araya gelen KESK üyeleri Ankara' da yapılacak mitingin Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasını protesto etti.

"Anayasal hak olan emekçilerin demokratik tepkisini gösterdiği mitingler yasaklanamaz" pankartı açan KESK üyeleri "Her yer Ankara her yer direniş", "Ne darbe Ne OHAL Demokratik Türkiye", "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız","Güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Laik bilimsel demokratik eğitim" sloganları attı.

Güvenlik gerekçesi ile Ankara'da basın açıklamasının yasaklanmasına tepki gösteren KESK İstanbul Şubeler Plartformu Sözcüsü Fadime Kavak, "Ankara Valiliği başta olmak üzere İçişleri Bakanlığına sesleniyorum, vatandaşların güvenliğini sağlamak sizin görevinizdir. Bizim güvenliğimizi siz sağlayacaksınız.Güvenlik  gerekçesi ile basın açıklaması yapmamıza engel olamazsınız" dedi.

Basın açıklamasını KESK'e bağlı Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Özev okudu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan kapsamlı ihraç ve açığa almalar süreci içinde KESK'e yöneldiğini dile getiren Özev, "103 bin kamu çalışanı sorgusuz sualsiz suçlu ilan edilmiş ve açığa alınmıştır. Barış talebi ile bildiriye imza atan  akademisyenlerin üniversiteleri ile ilişkileri kesilmesi, iktidarın savaş ve baskı politikalarına karşı hiçbir demokratik itirazı istemediğinin kanıtıdır" dedi.

11 binin üzerinde öğretmenin sendikal faaliyetleri üzerinden  fişlenerek açığa alındığını söyleyen Özev, "Belediyelerde, sağlık alanında, büro hizmetlerinde çalışan emekçilere yönelik baskı, sürgün, soruşturma ve açığa alma saldırılarının sürmesi iktidarın kamu  çalışanların örgütlülüğü ve iş güvencesini hedef alıyor" diye konuştu.

İktidarın "Proje okulları" diyerek laik, bilimsel, demokratik eğitimi hedef aldığını ifade eden Özev bu okullarda görev yapan öğretmenlerin istekleri dışında başka okullara gönderilerek sürgün edildiğini söyledi.

12 Ekim 2016 Çarşamba günü Diyarbakır, İzmir ve Istanbul'dan "İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz, bu ağır saldırıları püskürteceğiz" diyerek yola çıkıldığını belirten Özev, "3 milyon kamu emekçisinin gözü bu mitingdeyken Ankara valiliği mitingimize güvenlik gerekcesiyle yasaklamıştır. Hükümetin darbe ile mücadele bahanesiyle ortadan kaldırdığı iş güvencesini beraber savunalım" dedi.

TALEPLER

Özev taleplerini şöyle sıraladı: "Sorgusuz sualsiz, bir mahkeme kararı olmadan, ihbar ve fişlemeler esas alınaraka savunma hakkı dahi verilmeden ihraç edilen, açığa alınan  kamu emekçileri görevlerine iade edilmesi. İhraç edilen, açığa alınan sadece kendi üyelerimiz için değil haksızlığa uğarayan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilsin. Sendikal hak ve özgürlüklerimize dönük saldırılar son bulsun. OHAL kaldırılsın. KHK'lar geri çekilsin. İş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen düzenlemeler geri çekilsin." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da gözaltı ve tutuklamalar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Kemerburgazlılar kesilen ağaçlar ve maden ocağına tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...