15 Ekim 2016 11:33

TV10'un kapatılması protesto edildi

TV10'un kapatılması Taksim Galatasaray Meydanı'nda protesto edildi.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile TV10'un kapatılması Taksim Galatasaray Meydanı'nda protesto edildi. Veli Büyükşahin, TV10 açılana kadar her cumartesi saat 14.00'te Galatadaray Meydanı'nda "sivil itaatsizlik eylemi" başlattıklarını açıkladı.

Taksim Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen TV10 yöneticileri, TV10 emekçileri ve çok sayıda yurttaş TV10'un kapatılmasını türkülerle protesto etti. 'Alevilerin sesi susturulamaz' pankartı açılan eylemde, sık sık 'Alevilerin sesi susturulamaz', 'Özgür basın susturulamaz' sloganları atıldı.

Basın açıklamasını yapan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, TV10'un Alevilerin lokmaları ile kurulduğunu hatırlatarak, Alevilerin lokmalarıyla kurulan TV10'un ekipmanların TRT'ye devredilmesine tepki gösterdi. Büyükşahin, yetkililerden TV10'un geri açılmasını talep ederek, "Alevilerin lokmalarıyla alınan ekipmanların geri verilmesini ve Kanalımızın açılmasını istiyoruz" dedi.

'FETÖ' yayın organları için çıkartılan kararname ile kanallarının kapatılmasa tepki gösteren Büyükşahın, "Cemaatten en çok çeken Alevi toplumudur. Alevileri 'FETÖ' ile aynı kefeye koyarak TV10'u kapatamazsınız" diye konuştu.

Veli Büyükşahin'in konuşmasından sonra Ozan Mehmet Ekici TV10'un kapatılmasını türküler ile protesto etti. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Haldun Taner büstüne saldırı

SONRAKİ HABER

'Vedat Türkali bu coğrafyanın vicdanıdır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa