15 Ekim 2016 09:45

Antep’te kamu emekçileri miting yasağını protesto etti

Gaziantep KESK Şubeler Platformu, 15 Ekim Ankara Mitingi’nin yasaklanmasına karşı basın açıklaması yaptı.

Paylaş

15 Ekim Ankara Mitinginin yasaklanmasına karşı Gaziantep KESK Şubeler Platformu bir basın açıklaması yaparak , “Yasaklar meşru ve fiili mücadelemizi engelleyemeyecek” şiarıyla mücadeleyi yükseltecekleri mesajını verdi.

Gaziantep KESK Şubeleri adına Eğitim Sen Şube Binası’nda yapılan açıklamada, mitingin yasaklanmasına neden olarak gösterilen “güvenlik” gerekçesinin inandırıcılığının kalmadığı belirtildi ve yasak şu sözlerle kınandı: “Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği bizim nezdimizde yoktur. Tek gerçeklik, ortada bir AKP darbesi vardır ve temek hak ve özgürlüklerin kullanılması yasaklanmıştır. Mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz.”

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, hükümetin “15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlarla hesaplaşmak” yerine “emek, demokrasi, hak, insanca yaşam ve hukuk mücadelesi yürüten muhaliflere” yöneldiğini belirtti ve ihraç edilen ya da görevden alınan kamu emekçilerini hatırlattı. “Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımıza yönelik örgütlendirilmiş ve tek merkezden koordine edilen bir saldırı dalgasının olduğu şüphe götürmez bir gerçeklik” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, 28 Eylül tarihinde “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” şiarıyla ilan edilen mücadele programının bu saldırı ve baskılara karşı örgütlendiğinin altı çizildi.

“Yasaklar ne geçmişte ne bugün ne de gelecekte haklı, meşru ve fiili mücadelemizi engelleyemeyecek” diyen Ersönmez açıklamayı şu sözlerle bitirdi: “Bedeli ne olursa olsun, açığa almalara, ihraçlara karşı çıkmaya ve arkadaşlarımızın görevlerine dönmesi, OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri çekilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bilimsel, laik ve anadilde eğitim, parasız, ulaşılabilir, nitelikli ve anadilinde kamusal hizmet mücadelemizi daha da yükselteceğiz.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nesilden nesile adalet arayışı devam ediyor

SONRAKİ HABER

Emekçi 'Acil demokrasi' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...