15 Ekim 2016 09:24

‘Dr. Benan Koyuncu yalnız değildir’

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Benan Koyuncu’nun açığa alınması sağlık emekçileri tarafından protesto edildi.

Paylaş

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis bölümünde görev yapan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Benan Koyuncu’nun açığa alınması sağlık emekçileri tarafından protesto edildi. Atatürk Hastanesi acil servis önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Dr. Benan Koyuncu yalnız değildir! Sahip çıkıyoruz! Susmuyoruz susmayacağız!” dedi.

Burada konuşan ATO Başkanı Vedat Bulut, kapatılan sağlık kuruluşlarında çalışanların mağdur edildiğini, on binlerce eğitim emekçisinin sendikal faaliyetleri nedeniyle görevlerinden uzaklaştırıldığını, darbe ile uzaktan yakından bağı olmayanların işlerinden olduğunu ifade etti. Açığa alınan Benan Koyuncu’nun hakkında yapılan şikâyetin tek nedeninin sosyal medya paylaşımları olduğunu belirten Bulut, “Düşünce özgürlüğü kapsamındaki bu paylaşımları suç teşkil etmediği gibi böyle bir nedenle 2 haftadan beri eğitiminden geri kalmasını, görevinden alıkonulmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Hekimler sadece hastaları tedavi etmekle yetinmediğini, onların hastalanmaması ve daha sağlıklı yaşamaları için de mücadele ettiklerini belirten Bulut, bu nedenle toplumu ilgilendiren her konuda hekimlerin de kendini sorumlu hissettiğini vurguladı. Bulut, arkadaşları Koyuncu’nun işe geri dönünceye kadar her Cuma eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı da, Benan Koyuncu’nun binlerce oyla ATO yönetimine seçilmiş bir temsilci olduğuna dikkat çekerek, “Dr. Benan Koyuncu iyi hekimliğin de temsilcisidir. Bu nedenle burada yapılan yanlış tüm hekimlere yapılmıştır. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özdoğan: Baro iktidarın gözüne bakarak söz söylememeli

SONRAKİ HABER

Nesilden nesile adalet arayışı devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...