14 Ekim 2016 19:57

Ateşlenmiş 27 silah, tek sanık, ona da beraat talebi

27 silahın ateşlendiği, 7 kişinin yaralandığı, Medeni Yıldırım'ın hayatını kaybettiği olaya dair görülen davada tek sanığın da beraati istendi.

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 28 Haziran 2013’te kalekol protestosu sırasında askerlerce açılan ateş sonucu ölen 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın dün görülen 5. duruşmasında savcı, sanık er Adem Çiftçi’ye  beraat istedi. Mahkeme heyeti davayı 8 Kasım’a erteledi. Beraat talebini gazetemize değerlendiren Medeni Yıldırım’ın ağabeyi Mehmet Yıldırım, “27 silahın ateşlendiği bir olayda tek bir sanık var, ona da beraat isteniyor, peşini bırakmayacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi
Mehmet Yıldırım, kardeşi Medeni Yıldırım’ın vücuduna isabet eden mermi çekirdeğinin bulunmadığından, Medeni’ye isabet eden merminin er Adem Çiftçi’nin silahından çıkıp çıkmadığının belirlenmediğini belirten savcının beraat istediğini söyledi. Yıldırım, “Soruşturmayı yürüten savcı dosyayı 2 yıl sonunda davaya dönüştürdü. 2 yıl sonra keşif yapıldı. Bu gün beraat istemesi, Medeni’ye isabet eden mermi çekirdeğinin bulunmaması,  zaten etkili bir soruşturma yürütülmemesinin sonucudur. Sonuçta iddianameye girmiş olan, kesin olayda kullanılmış olan 27 silah var. Yani 27 insan daha var, bunlara hiçbir dava açılmadı.  Tek askere açıldı ona da beraat isteniyor” dedi. 

‘CEZA ALSA DA ADALET YERİNİ BULMAYACAK’

Yıldırım, kalekol protestosunda Medeni’nin hayatını kaybetmesi dışında 7 kişinin de yaralandığını belirterek, “Olayda 8 kişi yaralandı, aralarında yalnızca Medeni hayatını kaybetti. 27 silahın o gün ateşlendiği belli. Binin üzerinde boş kovan var. Medeni’nin vurulduğu yerin en uygun açısına ve teknik bir çalışma sonucu merminin geliş açısına göre bu asker yargılanıyor. 27 silahın ateş aldığı bir olayda tek bir kişi yargılanıyor. Emri verenler hiçbir şekilde yargılanmadı. Olayı bir askere yıktılar. Medeni’yi  vuran o asker bile olsa  sonuçta orada vurulup yaralanan  7 kişi daha var. Bu askerlerin emir komuta olmadan ateş etmeyecekleri  apaçık ortada. Diyelim ki, bu asker ceza aldı, tutuklandı, cezası onandı. Bu durumda da adalet yerini bulmuş olmayacak. Asıl sorumluları yargılanmamış olacak, ortaya çıkmayacak” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Varlığımızın ve bekamızın temeli binalardır!

SONRAKİ HABER

10 Ekim katliamı, yaşam hakkı ve umut

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa