14 Ekim 2016 18:04

KESK Adana yürüyüş kolu, miting yasağına tepki gösterdi 

Yarın yapılması planlanan miting için Diyarbakır'dan hareket edip Hatay üzerinden Adana'ya gelen yürüyüş kolu yasağı protesto etti.

Paylaş

KESK'in Ankara'da yarın gerçekleştirme kararı aldığı "İşimiz ve Geleceğimiz için Direniyoruz" mitingine katılım için Diyarbakır'dan hareket edip Hatay üzerinden Adana'ya gelen yürüyüş kolu Adanalı emekçiler tarafından karşılandı. Atatürk Parkı'nda bir araya gelen emekçiler Ankara Valiliği'nin mitingi yasaklanmasını protesto ederek haksız yere açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iadesi OHAL ve KHK'lerin kaldırılması taleplerini yineledi. 

Diyarbakır kolu ile gelen KESK MYK Üyesi Fatma Çetintaş, mitingin iptali için canlı bomba ihbarını gerekçe gösteren Ankara Valiliği'ne tepki göstererek barış ve demokrasi talepleri için yollarına devam edeceklerini, OHAL kaldırılana, kamu emekçileri görevine geri dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Siyasi iktidarın bu tek adam diktatörlüğünü dayanan rejim için kendine muhalefet eden herkesi hedefe azimle koyduğunu söyleyen Çetintaş, sadece kendileri için değil darbe gerekçesi ile mağdur olan tüm emekçiler için mücadele ettikleri ifade etti. Darbe girişimi sonrası artan hukuksuzluklara dikkat çeken Çetintaş, darbe ile mücadelenin yolunun hukuk normları çerçevesinde demokrasi ve kalıcı barıştan geçtiğini belirterek "Demokrasi ve barışı savunan herkesle bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" dedi. Çetintaş bu gece Ankara'ya doğru yola çıkacaklarını söyledi. (Adana/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

'İlk uzay ülkesi’ Asgardia'ya vatandaşlık başvurusu başladı

SONRAKİ HABER

2. Dünya Savaşı gazileri derneğinden manzaralar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...