14 Ekim 2016 13:31

Kadıköy Anadolu Lisesi veli ve öğrencileri: Projeniz Değiliz

Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) öğrenci ve velileri, proje okul uygulamasına karşı okul önünde eylem yaptı.

Paylaş

Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) öğrenci velileri, okulun önünde bir araya gelerek okul müdürünü ve proje okul uygulamasını protesto etti. Veliler okula gelmeden önce lise bahçesine onlarca çevik kuvvet polisi ve sivil polis yerleştirilirken, bina önüne de bir TOMA konuşlandırıldı.
"Projeniz değiliz. Okuluma, öğretmenime dokunma" pankartı açan ve “Proje okulu uygulamasına hayır”, "Yanlış hesap Bağdat’tan yanlış proje bakanlıktan döner" yazılı dövizler taşıyan veliler, kapı önünde oturma eylemi başlattı. Sık sık, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganları atan velilere, mezunlar, öğrenciler, CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Oğuz Kaan Salıcı, Gamze Akkuş İlgezdi ve Eğitim Sen de destek verdi.

‘VELİLER OLARAK KARARI KABUL ETMİYORUZ’

Veliler adına konuşan Hülya Şen, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın dün güncellenen sayfasında proje okulları ile ilgili yapılan atamaların ilçelere gönderdiği yazısını okumuş bulunuyoruz. Demektir ki artık ilçelerden hocalarımıza karar tebliğ edilecek. Biz veliler olarak bu kararı kabul etmiyoruz. O tebligatlar geri alınana kadar bu okulun kapısında oturmak üzere karar vermiş bulunuyoruz. Bu konuda kararlılığımız devam edecek. Bu, diğer okullara da sıçrayacak. Biz bu süreçte eğitim konusunda demokratik katılım mekanizması olarak var olan okul aile birliklerini güçlendirme kararı aldık. Okul aile birliklerinin temsil gücünün artırılması için çalışacağız" diye konuştu.
Burhan Kuzu’nun bir tartışma programında proje okullarına  parası olan öğrencilerin girebildiğini söylediğini hatırlatan Şen, "Bu çok yanlış bir şey. Bu okullarda maddi durumu çok kötü olan öğrenciler de var. Kast edilen sistemin bu okullarla hiç alakası yok. Bu okullara öğrenciler parayla değil sınavla giriyor" dedi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise, "İktidar bu yanlıştan dönmek yerine yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ediyor. Biz sanki bu uyarıda bulunmamışız gibi arkamızda bulunan okulun müdürü öğrencileri odasına tek tek çağırıp tehdit ediyor, fişliyor ve onlara şu soruyu soruyor; ‘Üst aklınız kim? Size bu eylemi yapmaya kim teşvik ediyor? Size kim akıl veriyor?’ Türkiye’nin en başarılı okullarından biri olan Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerine bu soruyu sormak ve cevap beklemek zuldür. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na bir çağrıda daha bulunuyorum. Hem bu proje okul adı verilen yanlıştan geri dönün hem de öğrencilerimizi fişlemeyin. Geçmişte çok eleştirdiğiniz, üzerinde çok demagoji yaptığınız ikna odalarını kurmayın. Zaten yanlış üstüne yanlış yapıyorsunuz bir de öğrencileri fişlemeyin. Proje okul adı verilen bu yanlıştan bir an önce dönün. Tüm gücümüzle direneceğimizi ifade ediyorum" dedi.

Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş, "Milli Eğitim Bakanlığını uyarmak istiyoruz. Yaptıkları işin hukuki dayanağı yoktur. Türkiye'nin geriye gitmesini istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçileri taşıyan vinç sepeti düştü: 2 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Cem Bialetti’de grev kararı alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...