14 Ekim 2016 12:53

Özgürlük Nöbetçileri 15'inci kez bir araya geldi

Özgür Gündem gazetesinin tutuklu yazarları ve yöneticileri için başlatılan Özgürlük Nöbetinin 15'incisi Bakırköy Cezaevi önünde tutuldu.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Yayın Danışma Kurulu Üyeleri Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci, Yazar Necmiye Alpay için başlatılan Özgürlük Nöbetinin 15'incisi Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleşti. Nöbete, Türkiye Yazarlar Sendikası, SES Şişli Şubesi, CHP Kadıköy İnsan Hakları Komisyonu üyesi, Haziran Hareketi ve Aslı Erdoğan'ın arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

'BİR AN ÖNCE SORUŞTURMANIN TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ'

Basın açıklamasında konuşan Necmiye Alpay'ın avukatı Adil Demirci, gösterilen dayanışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın özgürlük nöbetlerini yakından izlediğini söyleyen Demirci, "Onlar adına sizlere teşekkür ediyorum. Ceza Kanununa göre tutuklu kişinin tutukluluk hali her ay gözden geçirilir. Savcıya bu durumun mağduriyet olduğunu anlatmaya çalıştık. Bir an önce soruşturmanın tamamlanmasını istiyoruz. Savcı bir an önce soruşturmayı tamamlayacağını söyledi. Umarım söylediği gibi olur" dedi. Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi yayın yönetmenliği ile ilgili bir soruşturmanın daha olduğunu hatırlatan Demirci, "Müvekkilim Necmiye Alpay buradan da yargılanıyordu, hakkında dava açıldı. Bu davanın ilk duruşması 24 Kasım’da gerçekleşecek" dedi. Çağlayan Adliyesindeki duruşma saat 11'de başlayacak.

"TÜRKİYE KÖTÜ GÜNLERDEN GEÇİYOR"

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) adına konuşan Nalan Çelik, Türkiye'nin çok kötü günlerden geçtiğini söyledi. Aslı Erdoğan'ın Taş Bina adlı eserinden alıntı yapan Çelik, şunları söyledi; "Öyküde bir cümle vardı. Ne işin vardı orada? Bu çocukluğumuzdan beri duyduğumuz bir şeydi. Ne işin vardı orada? Bütün baş kaldıranların sözü oldu. Ya buralardayız ya da hapishanelerde. Mücadele ettiğimiz için onlar diyor bu lafı. Er geç gece bitecek. Sabaha dönecek." Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'a şans dileyen Çelik, her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

"HER ZAMAN DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ"

CHP Kadıköy İnsan Hakları Komisyonu adına konuşan Şengül yıldız, "Demokrasi, barış ve yaşamın hak olduğunu söylemeye geldik. Dün matbaayı yasaklayan zihniyet, gazete ve radyoları kapatıyor. Gazeteciler hapsediliyor. Biz insanız düşünür, yaşar, sorgularız. Yargı vicdanını kaybetmiş durumda. Biz de evrensel insan haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Emek ve demokrasiyle beraber dayanışma içinde olacağız" dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li vekilden taşeron hamlesi

SONRAKİ HABER

İşçileri taşıyan vinç sepeti düştü: 2 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...