14 Ekim 2016 11:39

10 Ekim anmasına yönelik saldırı yargıya taşındı

Bursa'da 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle yapılmak istenen yürüyüşe yönelik polis saldırısı yargıya taşındı.

Paylaş

Bursa'da 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle  9 Ekim Pazar günü kentte yapılmak istenen yürüyüşe yönelik polis saldırısı yargıya taşındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi’ne üye avukatlar, anmada gözaltına alınan 31 kişiyi darbeden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde ÇHD adına açıklama yapan avukat Umut Beyaz, 9 Ekim’de 3’ü ÇHD üyesi avukat toplam 31 kişinin işkenceyle gözaltına alındığını söyledi. Bursa’da yaşanan polis saldırısının münferit bir olay olarak gösterilmesini kabul etmediklerini ifade eden Beyaz, “OHAL süresince sokağa çıkmamızı, mücadele etmemizi, katledilen dostlarımızı sahiplenmemizi bile engellemeye çalışıyorlar. Silahsız ve saldırısız olarak toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak anayasal bir haktır. Ne yasaya, ne Kanun Hükmünde Kararname ile ne de Vali emri ile Anayasal güvence altındaki bir hakkı askıya alamazsınız” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van’da gözaltı ve tutuklamalara ortak tepki

SONRAKİ HABER

Ne Hrant Dink’in ne de Ogün Samast’ın adını duymuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...