14 Ekim 2016 11:30

Van’da gözaltı ve tutuklamalara ortak tepki

Van’da aralarında KESK, DİSK Genel İş, İHD ve Şoförler Odası’nın olduğu kitle örgütleri ortak açıklama ile siyasi operasyonlara tepki gösterdi.

Paylaş

Van’da aralarında KESK, DİSK Genel İş, İHD ve Şoförler Odası’nın olduğu birçok demokratik kitle örgütü yaptığı ortak açıklama ile ilde gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

KESK Konferans Salonunda yapılan ortak açıklamayı okuyan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, siyasetçilerin, demokrasiyi savunanların, hak arayıcılarının her gün gözaltına alınıp, tutuklandığına dikkat çekerek, “Özellikle HDP ve DBP üzerindeki baskının kabul edilemeyeceğini, bu baskının ülkemizdeki birlikteliğe zarar verdiğini hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

Nefret diline karşı hoşgörüyü, şiddete karşı barışı, sömürüye karşı toplumsal adaleti savunmaya devam edeceklerini belirten Melet, “Siyasal iktidar AKP, baskı politikalarından derhal vazgeçmelidir. Siyaset ve diyalog yolu açık bırakılmalıdır. Siyaset yapma ve yaşam hakkı tanınmalıdır. Gözaltında olan ve tutuklu bulunan tüm siyasetçiler bırakılmalıdır. Halkların iradesi olan belediyelere atadığı kayyımlar geri çekilmelidir. OHAL derhal kaldırılmalıdır. Hapishanelerdeki baskı, tecrit, işkenceye son verilmelidir. Silahlı çatışmalar bir an önce son bulmalı, derhal çatışmasızlık sağlanmalıdır” diyerek ortak taleplerini sıraladı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’lilerin FETÖ'den açığa alınmasına tepki

SONRAKİ HABER

10 Ekim anmasına yönelik saldırı yargıya taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa