14 Ekim 2016 11:09

Bakan ‘işkence yok’ diyor, avukat işkence görüyor

ÇHD üyesi Günay Dağ'a yönelik saldırı Maltepe Cezaevi önünde protesto edildi.

Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Maltepe Çocuk Cezaevinde işkence gördüğü iddia edilen müvekkilini görmek istediği için gardiyanlarca darbedilen ÇHD üyesi Günay Dağ'a saldırıyı Maltepe Cezaevi önünde protesto etti.

Maltepe Cezaevi önünde bir araya gelen hukukçular, “Bu hapishanede işkence var. İşkencecilerden hesap soracağız”  pankartı açtı.

Burada konuşan ÇHD üyesi Avukat Güray Dağ, kardeşi Günay Dağ’ın  Maltepe Hapishanesi'ne işkence iddiaları üzerine geldiğini ve kendisinin de işkenceye maruz kaldığını söyledi.

Dağ, "Adalet Bakanlığı ısrarla hapishanelerde işkence yok diyor. Bizler biliyoruz ki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL sonrası, işkence hapishanelerde sistematik bir şekilde yeniden karşımıza çıkmış durumda" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonrası adliyelerde, hapishanelerde avukatlara yönelik hak ihlallerinin yaşandığını söyleyen Dağ, "Bu cezaevinde avukatlara işkence yapıldıysa tutuklu ve hükümlülere neler yapıldığını siz düşünün. İşkence bir suçtur ve eninde sonunda kanun önünde hesap verilecektir"diye konuştu.

Eylemde söz alan avukat Günay Dağ da, Maltepe Hapishanesi'nde uğradığı şiddetin avukatlık mesleğine yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

ÇHD üyeleri basın açıklaması sonrası yaşanan darp olayını protesto etmek için bir süre oturma eylemi yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Yasaklar meşru ve fiili mücadelemizi engelleyemeyecek

SONRAKİ HABER

Rusya: Türkiye'ye hava savunma sistemi sevk edebiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...