14 Ekim 2016 09:28

NSU aynı zamanda çocuk katili mi?

Irkçı örgüt NSU’nun, 9 yaşındaki bir kız çocuğunu da öldürdüğü yönünde yeni bilgiler ortaya çıktı.

Paylaş

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türkiye’den, biri de Yunanistan’dan olmak üzere toplam 9 göçmen esnafı seri cinayetlerle katleden, Alman polis memuru Michaele Kieserwetter’i öldüren ırkçı NSU’nun, 9 yaşındaki bir kız çocuğunu da öldürdüğü yönünde yeni bilgiler ortaya çıktı.

7 Mayıs 2001’de okuldan eve giderken yolda bir arabaya bindirilerek kaçırılan ve aylarca aranan kız çocuğu Peggy’nin bulunan iskeletinde, NSU cinayetlerinde en fazla tetiğe basan saldırgan olarak olarak bilinen Uwe Böhnhardt’ın DNA’sının bulunduğu ortaya çıktı. İlk önce Bild gazetesinde yayımlanan haber, daha sonra Bavyera Kriminal Dairesi tarafından da doğrulandı. Buna göre, Peggy’nin iskeletinin bulunduğu bölgede ayrıca kumaş bir paçavranın üzerinde yapılan incelemede de Böhnhardt’ın DNA izine rastlanıldı.

Peggy daha 9 yaşındayken, 7 Mayıs 2001’de Bavyera eyaletindeki Hof kasabasına yakın Lichtenberg köyünde okuldan eve giderken giderken kaçırılmıştı. Yapılan geniş çaplı aramalarda her hangi biz ize rastlanmamıştı. Ancak 15 yıl aradan sonra ilk olarak bu yılın Temmuz ayında Thüringen eyaletiyle Bavyera eyaleti arasında bulunan ormanlık bir alanda Peggy’nin kemikleri bulunmuştu. İlk etapta kemiklerin kime ait olduğunu tespit edemeyen polis, eylül ayı başında bölgede yeniden arama yapmış ve Peggy’ye ait elbise parçacıklarına rastlamıştı.

Bayreuth Başsavcısı Harald Potzel perşembe günü yaptığı açıklamada Böhnhardt’ın DNA izine bir eşya üzerinde rastlandığını doğruladı. Bavyera polis yetkilileri bu kumaşın tırnak büyüklüğünde bir parça olduğunu açıkladılar. Adli tıp da ele geçirilen verilerin karşılaştırılmasından sonra DNA izinin bulunduğu duyurulmuştu.

PEGGY OLAYINDA KARIŞAN İPUÇLARI

Uzun süre Almanya’nın gündeminde düşmeyen Peggy olayını, 2001’de akli dengesi yerinde olmayan Ulvi K. adındaki bir gencin yaptığı ileri dürüldü. Genç de Hof Mahkemesi’nde Peggy’yi öldürdüğünü itiraf etmişti. Bu nedenle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak karar Ulvi K.’nın akli dengesinin yerinde olmadığı için temyiz edildi. Üst mahkeme verilen kararı bozdu. Yeniden görülen davada Ulvi K. 2014’te beraat etti. Hakkında açılan soruşturma da kapatıldı. Daha sonra soruşturma kimliği belli olmayan kişilere yönelik olarak açıldı.

Ortada ceset de olmadığı için Peggy’nin nerede olduğu konusunda pek çok spekülasyon yapıldı. Peggy’nin Türkiye ve Çekya’da görüldüğüne dair değişik spekülasyonlar yapıldı. Ancak hiçbirisi doğru çıkmadı.

DAHA ÖNCE DE ÇOCUK CİNAYETİNDE ADI KARIŞMIŞTI

Peggy’nin kemiklerinin bulunduğu yerde DNA izi tespit edilen Böhnhardt daha önce de bir çocuğu katletmekle gündeme gelmişti. NSU’luların kaldığı Jena’da 9 yaşındaki Bernd Beckmann Temmuz 1993’te katledildikten sonra ırmağa atılmıştı. Cinayeti araştıran polis Böhnhardt ve NSU destekçisi Enrico T.’nin peşine düşmüş, ancak bunu kanıtlayamamıştı.

NSU’luların yetişmesinde ve cinayetleri işlemesinde büyük bir rolü bulunan istihbarat elemanı Tino Brandt, küçük çocuklara cinsel taciz yaptığı için beş buçuk yıl hapse çarptırmıştı. Halen cezaevinde.

NSU Davası avukatları, küçük Peggy’nin NSU’lu saldırgan tarafından öldürülmesinin ortaya çıkmasının kendilerinde şok etkisi yarattığını ifade ederek, evlerinde bulunan bilgisayarlar üzerinde incelemenin yeniden yapılmasını talep ettiler, Ayrıca örgütün yaşayan ve Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde yargılanan Başsanık Beate Zscaepe’nin konuyla ilgili açıklama yapmasını istediler. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş güvencesi mitingine valilik yasağı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Ali öğretmen görevine iade edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa