14 Ekim 2016 09:00

AKP fırsatı buldu: 'Bahardan önce Türk tipi başkanlık'

MHP’nin 'Başkanlık sistemi Meclis’e gelmeli' söyleminin ardından harekete geçen AKP sistem tartışmalarına başladı.

Paylaş

MHP’nin “Başkanlık sistemi Meclis’e gelmeli” söyleminin ardından harekete geçen AKP sistem tartışmalarına başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ vakit kaybetmeden, baharda başkanlık sistemini referanduma götürmeyi amaçladıklarını söyledi. Bozdağ  “Türkiye tipi başkanlık sistemi istediklerini” ifade etti.

24 TV’de başkanlık sistemi hakkında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Şüphe yok bizim baştan beri söylediğimiz, başkanlık sistemi eksiksiz başkanlık sistemidir. Türkiye tipi bir başkanlık sistemi. Çünkü pek çok çeşit başkanlık sistemi var. Bunlar o ülkelerin durumuna göre tercihlerine göre uygulanıyor. Türkiye de kendi dinamiklerini kendi yapısını dikkate almak suretiyle bütün bu örneklerden de istifade ederek en iyisini en doğrusunu yapmak istiyor” açıklaması yaptı.

Siyasi istikrar, güçlü iktidar, hızlı karar alma ve bu kararları etkin kullanmak bakımından başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu savunan Bozdağ, Türkiye’nin eninde sonunda, başkanlık sistemine geçeceğini söyledi. Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının bu tartışmalardan kurtulmak için önemli olduğunu ifade eden Bozdağ, “Türkiye başkanlık sisteminin tartışmalarını artık gündeminin dışına atmalı. Bunun yolu nedir ? Bunun yolu çok açık. Bu konunun Meclise gelmesidir” dedi.

‘BAHAR GELMEDEN REFERANDUM YAPILABİLİR’

Meclisteki oylamanın Başkanlık tartışmasını bitirmeyeceğini söyleyen Bozdağ, Bahçeli’nin açıklamalarından Meclis sürecinde kendilerine destek olacağını anladığını ifade etti

Bekir Bozdağ referandumun bahar gelmeden yapılabileceğini de şu sözlerle ifade etti: “2017 gelmeden yetişmesi biraz zor görünüyor, takvime baktığımızda, çünkü Meclisteki yasalaşma süreci var, şu anda da önümüzde yaklaşık iki buçuk ay gibi bir süre var ama 2017’nin içerisinde bahara da gitmeden bu yapılabilir yeter ki Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti bu işin parlamentodan çıkmasının tarihi konusunda anlaşsınlar. İki parti anlaştığı zaman referandumu göreceğiz. Anlaşılmazsa bu bir tartışma olarak kalacaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay Başkanı Akar, ABD'ye gitti

SONRAKİ HABER

MHP'den CHP'ye 'don lastiği' yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...