14 Ekim 2016 07:31

İskoçya’da bağımsızlık yeniden gündemde

İskoçya Başbakanı Sturgeon, İskoçya’da yeni bir bağımsızlık referandumu yasa tasarısının gelecek hafta tartışmaya açılacağını söyledi.

Paylaş

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya’da yeni bir bağımsızlık referandumu yasa tasarısının gelecek hafta tartışmaya açılacağını söyledi.

Sturgeon İskoçya’nın Glasgow kentinde, genel başkanı olduğu bağımsızlık yanlısı İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) yıllık kongresinin açılışında konuştu. Sputnik’in haberine göre İskoç seçmenin geçen haziranda yapılan AB referandumunda yüzde 62 ile AB’de kalınması yönünde oy verdiğini hatırlatan Sturgeon, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılması (Brexit) tartışmalarında İskoçya’nın çıkarları için çalışacaklarını söyledi. Sturgeon, Brexit Yasa Tasarısı’nın önümüzdeki yıl Londra’daki parlamentoya sunulduğunda tüm SNP milletvekillerinin tasarıyı reddedeceğini belirterek, “Bu yasa tasarısı, AB üyeliğimizi hayata geçiren mevzuatları feshedecek. İskoçya bunun için oy vermedi. Milletvekillerimiz de bunun için oy vermeyecek.” dedi.

LONDRA’DAN ‘BİRLİKTE ÇALIŞMA’ SİNYALİ

Bu arada Sturgeon’ın bağımsızlık referandumuna yönelik sözlerine ilişkin İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, İskoçya’daki bağımsızlık konusunun 2 yıl önce yapılan referandumla karara bağladığı hatırlatılarak, “Bu konuya 2014’de değinilmişti. Artık Birleşik Krallık olarak birlikte çalışmaya odaklanmalıyız” ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tokat'ta kadın cinayeti: Boşanmak isteyen eşini katletti

SONRAKİ HABER

Kolombiya’da ateşkes yıl sonuna kadar uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...