14 Ekim 2016 03:52

Ulaşım sorunu öğrencileri çileden çıkardı

Çağ Üniversitesi'nde önceki gün 70 öğrenci için 30 kişilik servis gelince öğrenciler isyan etti.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Adana-Mersin D-400 yolu üzerinde bulunan Çağ Üniversitesi’ne Adana İstasyon önünden okula giden tek servis aracı var. Bu da öğrencilerin ya balık istifi ya da kendi imkânlarıyla okula gitmelerine neden oluyor. Önceki gün 70 öğrenci için 30 kişilik servis gelince öğrenciler isyan etti. Tepkiler üniversite rektörlüğü önünde de sürdürdü. Geçtiğimiz yıl üç okul servisi olan Çağ Üniversitesi bu yıl servisi bire indirdi. Bu da yüzlerce öğrencinin bir otobüse mahkum olmasına yol açıyor.

SERVİS PARASI OKUL ÜCRETİNİN İÇİNDE

Kayıt döneminde öğrencilerin ödediği okul ücretinin içinde servis parası da bulunmasına rağmen okul yönetimi masraftan kaçmak için öğrencilerin ulaşımından kısıyor. Kimi öğrenci yıllık 22.500 TL okul parası ödemiş. Kimileri de tam ve yarım burslu. Okulun internet sitesinde okula servis olduğu ve ulaşımın okul tarafından karşılandığı belirtilerek “Servislerimiz Adana, Mersin ve Tarsus’a ücretsiz ulaşım sağlamaktadır” deniliyor.

Önceki gün öğlen sularında okula gitmek için 70 kişi servisi bekliyordu ancak 30 kişilik araç geldi. Fazla öğrencilerin trenle okula gitmesi istendi. Duruma tepki gösteren öğrencilerin tamamı servis aracına binerek “Bizi götürmek zorundasınız” dedi. Bunun üzerine şoför aracın klimasını ve kapılarını kapattı. Havasız kalan ve bunalan öğrencilerin öfkesi daha da arttı. Daha sonra araç kapıları yeniden açıldı. Öğrencilerin bu sefer tamamı servis aracından indi. Okul yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucu bir buçuk saat sonra ikinci bir servis geldi. Böylece öğrencilerin tamamı okula servislerle gitti.

Öğrenciler ulaşımda yaşadıkları durumu rektörlük önünde protesto ederek üniversite yönetiminin öğrenci alırken verdiği taahhütte uymasını istedi. Eylem devam ederken bir grup öğrenci rektörle sorunun çözülmesi için görüşme yaptı.

Gazetemize konuşan öğrenciler, ailelerinin zor koşullar altında kendilerini okuttuğunu, ulaşımın da okul ücretinin içinde olduğunu belirtti. Okul yönetiminin ulaşımdan sorumlu olduğunu bunun kendilerinin hakkı olduğunu belirten öğrenciler “Ya kendi imkânlarımızla okula gidiyoruz ve ek masraf oluyor. Ya da servislere tıka basa binmek zorunda kalıyoruz. İnsani koşularda okula gidip eğitimizi tamamlamak istiyoruz. Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Öğrenciler ayrıca Çağ Üniversitesi’nin yol kenarında olduğunu Mersin TOK minibüsleri ile tren dışında ulaşımın olmadığını söyleyerek TOK dolmuşlarını kimi öğrencilerin güvenli bulmadığını kimi öğrencilerin ise Özgecan olayından sonra protesto edip binmediklerini vurguladılar.

ÖNCEKİ HABER

Darbedilmem işkence iddialarını doğruluyor

SONRAKİ HABER

Elazığ'da isyan eden yurt öğrencileri sorunlarını anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...