14 Ekim 2016 03:48

Darbedilmem işkence iddialarını doğruluyor

Maltepe Çocuk Cezaevinde müvekkilini görmek istediği için darbedilen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Günay Dağ, gazetemize konuştu.

Paylaş

Vedat AYDEMİR
İstanbul

Maltepe Çocuk Cezaevinde işkence gördüğü iddia edilen müvekkilini görmek istediği için gardiyanlarca darbedilen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Günay Dağ, gazetemize konuştu.

Maltepe Çocuk Cezaevinde kalan müvekkilinin ayakta sayım vermediği gerekçesiyle işkenceye uğradığı, ağır şekilde darbedildiği ve tek kişilik hücreye konulduğu iddiaları üzerine cezaevine gittiğini söyleyen Dağ, burada kurum ikinci müdürü Uzay Kırılmaz ile görüştünü aktardı. Günay Dağ, Kırılmaz’ın “Bizim kurumumuzda böyle şeyler olmaz, burada işkece yok, nereden uyduruyorsunuz?” dediğini ileri sürdü. Müvekillinin neden işkence gördüğünü sorunduğunda ise “Müvekkliniz ayakta sayım vermiyor. O yüzden bunlar yaşanıyor. Bu hapishanenin kuralları var kurallara uymayan sonuçlarına katlanır” yanıtını aldığını ifade eden Dağ, bunun üzerine müvekkilinin ayakta sayım vermedi diye kötü muameleye maruz kalmasının işkence olduğunu söylediğini aktardı. Daha sonra Uzay Kırılmaz tarafından gardiyanların çağırıldığını belirten Dağ, darp olayını şöyle anlattı: “İki gardiyan beni zorla dışarıya attı, sürükleyerek ve işkence yaparak, kafamı duvarlara vurarak hapishanenin ve güvenlik kameralarının önünde işkence yaptılar.”

Yaşadığı saldırıya ilişkin Kartal Adliyesine suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Günay Dağ, bugün Maltepe Çocuk Cezaevi önünde basın açıklaması yapacaklarını da belirtti. Olaya anına ilişkin görüntüleri savcılık aracılığıyla istediklerini de vurgulayan Dağ, “Son süreçte hapishanelerde çok ciddi işkence vakaları yaşanıyor. Bakanlık işkence iddialarını yalanlıyor fakat benim, bir avukatın işkenceye maruz kalması bakanlığı yalanmış oldu” dedi.

ÖNCEKİ HABER

‘Akıllı telefonu bile yok, Bylock kullanmakla suçlanıyor’

SONRAKİ HABER

Ulaşım sorunu öğrencileri çileden çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...