19 Mayıs 2012 07:19

Kromsan ve Soda Sanayi işçileri greve çıktı

Mersin’de kurulu bulunan Kromsan ve Soda Sanayi AŞ işçileri greve çıktı. Petrol-İş Sendikası ile işveren arasında sürdürülen toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca grev pankartı fabrikaya asıldı.Greve çıkan işçilere Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ile Kristal-İş ve TÜM

Kromsan ve Soda Sanayi işçileri greve çıktı
Paylaş

Greve çıkan işçilere Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ile Kristal-İş ve TÜMTİS şubeleri de eşlik etti.

17 Ocakta başlayan ve 530 işçiyi kapsayan toplusözleşme görüşmelerinde ücret zammı, vardiya primi ve ilk işe giriş ücreti üzerinde anlaşma sağlayamadıklarını dile getiren Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, talepleri karşılanmadığı için greve çıktılarını, işverenin ayrıştıran, bölen politikalarına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Bir yola çıktıklarını ve hedeflerini gerçekleştirene kadar mücadele edeceklerini belirten Öztaşkın, Kromsan ve Soda Sanayi’de talepleri karşılanıncaya kadar grevde olacaklarını dile getirdi.

Fabrikanın kimyasal maddeler ürettiğini bu kimyasal maddeleri üreten işçilerin bu maddelere maruz kaldığını söyleyen Öztaşkın, “İşte biz böylesine önemli böylesine tehlikeli bir işyerinde çalışıyoruz ama böylesine tehlikeli bir işyerinde çalışmamıza rağmen burada almakta olduğumuz ücret ortalaması yetersiz. Bu kadar tehlikeli bir işyerinde çalışan arkadaşlarımızın çoğu eğitim seviyesi son derece yüksek modern teknolojiyi çalıştırabilen arkadaşlarımız. Eğer bu arkadaşlarımıza bu kadar düşük bir ücret reva görülüyorsa grev yapmaktan başka bir şansımız yoktur” diye konuştu. Açıklamanın ardından Kromsan önüne grev pankartı asıldı, daha sonra ise işçiler Soda Sanayi AŞ’nin önüne kadar sloganlarla yürüyerek oraya da grev pankartını astı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşte kölelik düzeni

SONRAKİ HABER

TMMOB’dan KESK ve Kamu-Sen grevine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...