13 Ekim 2016 16:33

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar: Erkek başkan geleneği bozulacak

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubunun başkan adayı Avukat Several Ballıkaya: 140 yıllık Baro tarihinde erkek başkan geleneğini bozacağız.

Paylaş

Dünyanın en büyük barolarından biri kabul edilen İstanbul Barosu, seçim öncesi aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubunun Taksim Hill Otel'de gerçekleştirdiği aday tanıtım  toplantısında konuşan Avukat Several Ballıkaya, "140 yıllık Baro tarihinde erkek başkan geleneğini bozacağız" dedi.

Avukat Several Ballıkaya, Baro seçimlerinin demokrasi güçleri için, ülkenin içinde bulunduğu durumun hak gasplarının anlatıldığı önemli bir mevzi olduğunu belirterek, bu mevziyi gereği gibi kullanacaklarını söyledi.

'İSTANBUL BAROSU TELEVİZYONLARIN KAPATILMASINA NE DEDİ?'
Türkiye'nin KHK ile yönetilerek açık bir cezaevine dönüştürüldüğünü  söyleyen Avukat Ballıkaya, "OHAL'in kalıcı bir hal alacağı bir sürece giriyoruz. Böyle bir süreçte İstanbul Barosu seçimlerine hazırlanıyoruz. İstanbul Barosu bu süreçte izleyici bir konumda bulunduğu için Baro seçimlerinde yer almak önemlidir" dedi.

İstanbul Barosu'nun 15 Temmuz darbe girişime karşı olduğuna dair bildiri yayınladığını hatırlatan Ballıkaya, "İstanbul Barosu göz göre göre gelen sivil darbeye karşı ne dedi? Kamu görevlilerinin açığa alınmasına, televizyonların kapatılmasına karşı ne dediniz?" diye sordu.

'YÜZDE ELLİ KOTA UYGULAYAN TEK GRUP'

Kadın avukatlar adına konuşan Filiz Aydın, tek kadın başkan adayı ile Özgürlükçü Avukatların kadın sorunlarına daha fazla değineceğini söyledi. Yönetimde yüzde elli kota uygulayan tek grup olduklarını belirten Aydın, "Erkek egemen toplumsal hukuk sisteminin izdüşümü malesef İstanbul Baro'sunda da kendi göstermekte. Biz kadın avukatlar olarak adliyelerde, icra dairelerinde, ceza evlerinde, çalıştığımız hukuk bürolarında tacize ve mobbinge daha fazla maruz kalıyoruz. Bunun sebebi, erkek egemen sistemin getirdikleridir. Kadın avukatlar gittikleri kurumlarda erkek avukatlara göre farklı muamele görüyor. İşveren avukatlardan, kendi meslektaşlarımız kadına yönelik taciz ve mobbing ayrıca ücret konusunda yaşadığımız ayrımcılık azımsanmayacak kadar çok" dedi.

İstanbul Barosunun mevcut yönetiminin bu sorunları görmezden geldiğini ve erkek egemen söylemi yaygınlaştırdığını belirten Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kadın avukatların yaşadığı taciz, disiplin kurullarınca sürüncemede bırakılmıştır. Tacize uğrayan kadın avukatların kendilerini sosyal medyada savunması erkek avukatlarca tazminat davaları açılmasıyla sonuçlanmıştır. Baro bu durumlarda taraf olmamış, gözlemci dahi olmamıştır. Kadın hakları merkezimiz var ama bu kurul etkin ve etkili çalıştırılamıyor. Bu da yine mensubu olduğu zihniyetin hukuk sistemine bakışının bir sonucudur. Kadın meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlarda birebir yanlarında olacağız."

Genç Avukatlar adına konuşan Özgün Urfa, kapitalizm ve piyasanın her alanda dönüşüme sebep olduğunu, avukatların da bu dönüşümden etkilendiğini ifade etti. İstanbul'da bulunan avukatların büyük bölümünün kıdem olarak 10 yılın altında olduğunu belirten Urfa, "Bu genç ve işçi arkadaşlar ya başka meslektaşlarının yanında ya da büyük ofislerde, bürolarda işçi avukat olarak çalışıyor. İşçi avukatlar düşük ücretler veya sigortalarla fazla mesailerini alamamakla ve mobbingelerle boğuşmak zorunda kalıyorlar. Mecvut baro sorunları ortadan kaldırmadığı gibi şartları da zorluyor. Her yıl 2 bin genç avukat İstanbul Barosuna kayıt yaptırmaktadır" dedi. Genç avukatların Baro'da temsil edilemediğini belirten Urfa, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar olarak bu durumu ortadan kaldıracaklarını ve genç avukatların da temsil edileceğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PETKİM işçileri, 13 kişinin işten atılmasını protesto etti

SONRAKİ HABER

TFF Başkanı Yıldırım Demirören: Fatih Terim'le yola devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...