13 Ekim 2016 12:02

KESK üyeleri: İş güvencemizi savunmaya gidiyoruz

Bugün İzmir’deki KESK üyesi kamu emekçileri 15 Ekim mitingi için Ankara’ya doğru yola çıktı.

Paylaş

KESK’in “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz, bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz!” sloganıyla 15 Ekim’de Ankara’da yapacağı miting için Türkiye’nin farklı noktalarından yürüyüş kolları oluşmaya devam ediyor.

Bugün İzmir’deki KESK üyesi kamu emekçileri Ankara’ya doğru yola çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen kamu emekçileri, “O’HALDE işimiz, geleceğimiz için direniyoruz” pankartı açtı. Sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarını atan emekçiler, otobüslerin kalkacağı yere kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Burada konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, “OHAL’i bahane ederek KHK’ler ile iş güvencemize saldırılıyor. Kamu emekçileri görevlerinden alınıyor.12 Eylül faşizmini eleştiren bu siyasi iktidar 12 Eylül’ü 25’e katladı. 12 Eylül’de 4 bin civarında olan görevinden alınan kamu emekçisi sayısı bugün 100 bini aşmış durumdadır” dedi. Gülen Cemaati bahanesiyle üyelerine yönelik saldırıları kınayan Kılıç, Ankara’ya iş güvencelerini savunmaya gittiklerini ifade ederek, “Dün olduğu gibi bugünde onurlu bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan KESK MYK Üyesi Ramazan Gürbüz ise, “15 Ekim’de işimize, geleceğimize sahip çıkmak için Ankara’da olcağız. Herkesi iş güvencesine ve haklarına sahip çıkmak için mitinge davet ediyorum” dedi. KESK üyesi kamu ekçileri açıklamadan sonra otobüslere binilerek Ankara’ya yola çıktı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gerçeklerin işçilere ulaşması engelleniyor

SONRAKİ HABER

KHK ile kapatılan 53 özel öğretim kurumuna izin verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...