13 Ekim 2016 11:54

Gerçeklerin işçilere ulaşması engelleniyor

DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi, Kadıköy Belediyesi işyeri temsilcileri, radyo ve televizyonların kapatılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi, Kadıköy Belediyesi işyeri temsilcileri, radyo ve televizyonların kapatılmasına tepki gösterdi. Genel-İş İstanbul 1 No’lu Şube’de yapılan toplantıda konuşan işçiler Hayatın Sesi Televizyonu’nun işçi ve emekçilerin sesi olduğu, savaşa karşı barışı savunduğu için hedef haline geldiğini belirterek “Bu saldırılara karşı Hayatın Sesi ve Evrensel gazetesiyle dayanışma içinde olacağız” dedi. Toplantıda Hayatın Sesi Televizyonu adına konuşan Vural Nasuhbeyoğlu, Telekom işçilerinin grevini duyurarak yayın hayatına başladıklarını hatırlatarak, “Kapatma kararıyla emekçilerin mücadelesi, sesi kesilmek isteniyor. Kapatmayla asıl olarak halkın doğrulara ve gerçeklere ulaşması engelleniyor” dedi.  

GERÇEKLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEK İSTENİYOR

Kadıköy Belediyesi İşyeri Temsilcisi Cem Karaçay, medya yansıtmasa da Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz olduğunu, hükümetin bu krizi aşmak için emekçilerin cebine el attığını ifade ederek şunları söyledi: “Havuz medyası yaşanan ekonomik krizi es geçecek, iş cinayetlerini bizlere bu işin fıtratında var diye yutturmaya çalışacak. Hayatın Sesi Televizyonu tüm bu gerçekler ve emekçilerin doğru bilgilendirilmesinin önüne geçmek için kapatıldı. İşçilerin sorunları, yaşanan savaşın ortaya çıkardığı tahribatın, gerçeklerin aktarılmasını istemiyorlar. Biz de işçi ve emekçiler olarak bu baskılara karşı kapatılan bu kanalların yanında olacağız.”

İşyeri Temsilcisi Yılmaz Sağlam da savaş çıkacak diye elini ovuşturan savaş tüccarları olduğunu, bu yüzden barıştan yana olan televizyon ve radyoların kapatıldığını ifade etti. Hükümetin temsilcilerinin yabancı sermeyeyi ülkeye davet ederken “Buraya gelin bizde ucuz işgücü çok” dediğine dikkat çeken Sağlam, “İşte tüm bunlara karşı bizim sesimiz olan gazete ve televizyonlara daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri, televizyon ve radyoların kapatılmasıyla tüm muhaliflerin sesinin kesilmek istendiğine işaret ederek, “Bizim emeğin hakları için mücadelemizde yanımızda olan medya organları kapatıldı. Biz insanların evine götüreceği ekmeğin kaygısını duymadan yaşadığı barış ve kardeşlik içinde bir yaşam istiyoruz. Kapatılan Hayatın Sesi’yle gene omuz omuza, dayanışma içinde olacağız” diye konuştu.

“Soma’da 301 madenci öldürülüp üzerine duvar çekiliyor. Bu 301 işçinin faili olan sermaye ve onun devleti şimdi de radyo ve televizyonları kapatıyor” diyen Şube Sekreteri Baki Azboy da bu hukuksuzluğa asıl olarak işçilerin karşı durması gerektiğini söyledi. Kiralık işçilik, zorunlu BES ve kıdem tazminatının gaspı gbi işçi haklarına yönelik ciddi saldırılar olduğunu hatırlatan Azboy, “Şimdi bizim haklarımıza yönelik bu kapsamlı saldırılara karşı doğru bilgilendirmeyi alacağımız kanallarımız karartılıyor. Hayatın Sesi’nin karartılması bizim sesimizi duyurduğu içindir. Sendika ve işçiler olarak dayanışmayı sürdürmeliyiz” çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muhabire ters kelepçeye takipsizlik kararı!

SONRAKİ HABER

KESK üyeleri: İş güvencemizi savunmaya gidiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...